Innovatie & Strategie

Personal Tech
LG Cam Plus

LG al klaar met modulaire smartphone

LG verlaat de strategie die vorig jaar werd ingezet.

LG G5 Cam Plus © LG
5 januari 2017

LG verlaat de strategie die vorig jaar werd ingezet.

LG introduceerde vorig jaar op de Consumer Electronics Show (CES) de LG G5 met de mogelijkheid functies uit te breiden via zogeheten 'Friends'-modules.

De smartphone kwam beschikbaar met twee modules, een camera-uitbreiding en een hifi-uitbreiding. Die laatste werd ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen. De bedoeling was in de loop der tijd meer uitbreidingen als modules toe te voegen.

Maar zo ver is het niet gekomen, meldt The Wall Street Journal. LG concludeert dat het concept niet aanslaat, gebruikers hebben er geen behoefte aan. LG richt zich voor de ontwikkeling van de G6 dan ook op verbetering van de interne functionaliteiten van de smartphone.

Modulair in verschillende vormen

LG was snel op de markt met een telefoon waar modules aangeklikt worden. De standaard functies van de smartphone blijven in het apparaat aanwezig. Verschillende andere producenten ontwikkelen modulaire concepten waarbij uitbreidingseenheden de standaard functies vervangen. De module met de standaard functie wordt van een onderliggend frame verwijderd en op de opengevallen plek komt de nieuwe module.

De aanpak van LG had als nadeel dat de smartphone met module gelijk erg groot werd. Ook had het verwisselen van de modules nog al wat nadelen. Zo moest steeds de bodem uit de telefoon worden getrokken en de accu aan de te plaatsen module worden gekoppeld. De combinatie moest vervolgens weer in de smartphone worden geschoven. Een herstart van de smartphone was onvermijdelijk. Bovendien waren de twee modules behoorlijk prijzig, bijvoorbeeld 60 euro voor de camera.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.