Management

Security
dollars

Lessen van: Ubers hackafkoop

Uber is disrupting voor taxi’s maar ook voor hackersbetaling. Een slecht voorbeeld uit Ubers verleden.

© CC BY 2.0 - Flickr.com,  PRO401(K)
17 juni 2019

Vervoersfaciliteerder Uber heeft nogal wat tijd toegewerkt naar zijn beursgang, maar is nog wat langer bezig om zijn leven te beteren. Onder de vorige CEO, oprichter Travis Kalanick, heeft Uber nogal wat onethische dingen gedaan waar het bedrijf spijt van heeft. Daaronder ook de ‘innovatie’ om datastelende hackers te betalen.

Het gaat om het geruchtmakende securityincident van eind 2017, wat toen is bekendgemaakt door de relatief nieuw aangetreden CEO Dara Khosrowshahi. Hij is de opvolger van Ubergrondlegger Kalanick, die wegens wangedrag de laan is uitgestuurd. (Hoewel de oprichter nog wel een zetel in de raad van bestuur heeft.)

Jaar na dato

Bij de bekendmaking door CEO Khosrowshahi dat Uber een datalek heeft ondergaan, heeft de topman toen gelijk twee securityleiders ontslagen. Nee, niet direct om het feit dat Uber gehackt was. Het ontslag was voor dingen rondom die hack. Dingen die duiden op onethisch gedrag, waar Uber zich onder de leiding van de in augustus aangetreden CEO juist van wil ontdoen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!