Innovatie & Strategie

Klantinteractie
groei

Lessen van: onstuimige Zoom-groei in coronatijden

IT-geschiedenis herhaalt zich: goed genoeg en gemak overwinnen.

© CCO/Pixabay Pexels
25 mei 2020

Online samenwerken is méér dan onderling mailen en samen documenten bewerken. Belangrijk bij collaboration in thuiswerktijden blijkt videovergaderen; voor menselijk contact en voor context bij zakelijk overleg. Daar zijn allang diverse systemen voor, en toch wist een relatieve calimero ineens een gigant te worden. Hele volksstammen springen in Zoom; ten goede en ten kwade. Lessen van onstuimige Zoom-groei in coronatijden.

Telewerken is al heel lang een grote IT-belofte; het onafhankelijk van plaats en tijd je werk kunnen verrichten op normaal niveau. Benodigd daarvoor is volwaardige toegang tot applicaties, data en ook collega’s. Videovergaderen is voor dat laatste van belang, zeker nu, met het door de coronacrisis abrupt afgedwongen massale thuiswerken.

Elkaar zien, en elkaars non-verbale communicatie lezen. De IT voorziet al jaren in diverse systemen, platformen en apps hiervoor. Op het eerste oog is het vreemd dat Zoom als relatieve calimero ineens de grote winnaar lijkt te zijn. Nader bekeken is hier echter sprake van IT-geschiedenis die zich herhaalt. Voor de zoveelste keer. Daar valt van te leren. Ook voor de zoveelste keer.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!