Management

Software-ontwikkeling
737 MAX

Lessen van: de Boeing 737 MAX 8

Het belang van testen is groot. De impact van falen is groter.

© Boeing
23 november 2020

De luchtvaartwereld is gebaseerd op een veiligheidscultuur, waarbij testen een cruciale rol vervult. Ontwerpers, ingenieurs, managers en ook softwareontwikkelaars zijn doordrongen van het belang van veiligheid, want er staan letterlijk levens op het spel. Dat is helaas kort na elkaar twee keer bewezen door fatale crashes als gevolg van een reeks fouten. Fouten in ontwerp, uitvoering, testen, overzicht, toezicht en management. Lessen van de Boeing 737 MAX 8.

Ver voor de coronacrisis heeft de luchtvaartindustrie al een flinke klap gekregen, door twee fatale ongelukken met het nieuwe Boeingtoestel 737 MAX 8. Twee exemplaren daarvan, van verschillende luchtvaartmaatschappijen, zijn relatief kort na elkaar neergestort. Alle inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen.

Deze tragische ongelukken zijn naderhand nog tragischer gebleken, omdat ze het gevolg zijn van een aaneenrijging van vermijdbare fouten. Aanvankelijk leek het een ‘computerfout’ te zijn. Geleidelijk aan is naar buiten gekomen dat het helemaal niet zo simpel was.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!