Innovatie & Strategie

Cloud
GitHub

Lessen van: Adobe, GitHub en Trump

Cloud brengt vele voordelen, maar werpt ook schaduw.

© GitHub
31 december 2019

De opkomst van cloud legt de IT-lat flink lager. Geen forse investeringen vooraf vereist, geen moeizame migraties meer, maar snellere vernieuwing en ontsluiting van innovatie. Cloud is veelbelovend, lost veel van die beloften ook in en valt als onmisbaar te beschouwen. En in dat laatste schuilt gevaar. Wat als de cloud uitgaat?

Voor kenners vast een lachwekkende vraag. Want een van de krachtige kerneigenschappen van cloud is juist resilience, namelijk het vermogen van clouddiensten om veerkrachtig om te gaan met verstoringen, drukte, verstoppingen en andere problemen.

Meer dan storing

Natuurlijk, er zijn voorbeelden van cloudstoringen die sites en services van derden onderuit hebben gehaald. Meestal blijkt er dan sprake te zijn van misconfiguratie van de failoverzones die cloudleveranciers aanbieden. Niet elke cloudgebruiker weet beschikbare mogelijkheden goed in te stellen en dus te benutten.

Maar zelfs dan is het tóch mogelijk dat de cloud uitgaat. En dan hebben we het niet over een tijdelijke storing of een aanbieder die verdwijnt. Een cloud kan up and running zijn en toch niet beschikbaar zijn, ondanks prima werkende internetverbindingen.

Adobes Creative Cloud (plus Document Cloud) en Microsofts GitHub zijn hier actuele voorbeelden van, voor gebruikers in bepaalde landen; door beleid van de Amerikaanse overheid en een executive order van president Donald Trump.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!