Innovatie & Strategie

Personal Tech
televisie

Lenovo wil Chinese boeren aan de pc helpen

6 augustus 2007

Lenovo heeft een goedkope pc ontwikkeld die speciaal is bedoeld voor bewoners van het Chinese platteland. Door een tv-toestel als beeldscherm te gebruiken, kan de prijs beperkt blijven.

Het goedkoopste model zal voor 199 dollar over de toonbank gaan. De duurste uitvoering gaat 399 dollar kosten. Meer technische details over de 'plattelands-pc' zijn nog niet bekend, meldt Associated Press.

Lenovo nam enkele jaren geleden de pc-tak van IBM over. Het Chinese bedrijf kreeg daardoor over de hele wereld een vooraanstaande positie op de pc-markt, maar wil ook zijn marktaandeel in eigen land uitbreiden. De plattelands-pc moet daaraan bijdragen. Het bedrijf wil een netwerk van vijfduizend verkooppunten in landelijke gebieden opzetten. Ongeveer 800 miljoen Chinezen wonen in rurale gebieden.

Vorig kwartaal groeide de pc-verkoop in China met 23 procent, meldt marktonderzoeker Gartner. Ook Dell heeft zijn oog op deze potentieel reusachtige afzetmarkt laten vallen. In maart kondigde de Amerikaanse pc-fabrikant eenvoudige pc-modellen aan met prijzen tussen 225 en 515 dollar. (Geert Kelfkens)

 

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!