Beheer

Personal Tech

Lekker eten komt uit de 3D printer

11 januari 2016
Vandaag begint in de Amsterdamse RAI de horecavakbeurs Horecava. Op deze 60ste editie van het evenement is een speciale hal gewijd aan moderne techniek, met onder andere een printer die in staat is ter plekke vers voedsel vorm te geven.

Het gaat om de printer van het type Focus, die wordt gepresenteerd door het bedrijf myFlow. De printer kan worden voorzien van verschillende printkoppen die bovendien door een magnetisch kliksysteem snel te verwisselen zijn. Er is een kop voor het printen met pasta en eentje voor het leggen van draden eetbare substantie.

Diverse smaken

Met de combinatie van 2 printkoppen kunnen al 20 verschillende gerechten worden geprint. In vergelijking met andere 3D-printers voor voedsel is de Focus ruim 60 procent sneller. Ook de insteltijd is relatief kort. Het eerste gerecht kan al na 5 minuten worden geprint. De demonstratie wordt door myFlow gedaan in samenwerking met Hanos en YoungPerfect.

Digitaal menu

Nieuwe technologie is niet alleen aanwezig aan de achterkant van de horeca (de keuken) maar ook aan tafel bij de gast. Zo toont Tastyclub zijn digitale restaurantkaart. Dit is de nieuwe generatie app voor dagelijkse kortingen, met een sterke focus op de voorkeuren van de klant en de ondersteuning van horecagelegenheden. De app geeft aan, in welke van de deelnemende restaurants korting wordt gegeven. Het gebruik berust op een abonnementenmodel, een jaarabonnement kost 40 euro.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.