Laptop en iPad massaal mee op vakantie

30 juni 2014
De laptop en tablet gaan deze zomervakantie massaal mee de koffer in. Bijna de helft van alle Nederlandse vakantiegangers neemt een van deze twee apparaten of soms zelfs allebei mee.
Dat blijk uit onderzoek van Zoover. Een kwart kiest voor de ‘ouderwetse’ laptop, bijna net zoveel vakantiegangers gaan voor de lichtere tablet.

WiFi een must

De populariteit van laptops en tablets zorgt er volgens Zoover voor dat vakantiegangers steeds meer eisen stellen aan accommodaties. Zo is voor bijna driekwart van de vakantiegangers internettoegang belangrijk bij het boeken van een camping of hotel. Daarvan wenst meer dan 60 procent WiFi-ontvangst op het gehele terrein. Bijna 30 procent is tevreden met een centraal WiFi-punt bij bijvoorbeeld de receptie. Slecht 4 procent van de ondervraagde vakantiegangers neemt genoegen met mobiel internet van hun eigen provider.

Boek nog steeds populairste vermaak

Toch worden er nog altijd meer boeken meegenomen dan laptops of tablets. Maar liefst 62 procent van de ondervraagden zei niet op vakantie te gaan zonder boek. Wel is dat overigens vaak een e-book in plaats van een papieren exemplaar. Als gevolg van de opkomst van de e-reader neemt de Nederlandse vakantieganger volgens Zoover meer boeken mee dan ooit: gemiddeld 9 stuks. Van de papieren exemplaren gaan er zo’n 2 a 3 mee in de koffer.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.