Management

Juridische zaken
Stadion Camp Nou van FC Barcelona

LaLiga beboet voor aftappen voetbalfans

Spaanse voetbalorganisatie misbruikte stiekem eigen smartphone-app om illegale streams te traceren.

Voetbal.jpg © CC0 Public Domain Frode/CJ
12 juni 2019

Spaanse voetbalorganisatie misbruikte stiekem eigen smartphone-app om illegale streams te traceren.

De Spaanse voetbalorganisatie LaLiga heeft een boete van 250.000 euro opgelegd gekregen voor het onrechtmatig afluisteren van gebruikers van de eigen smartphone app. LaLiga heeft de voetbalfans afgeluisterd om zo gebruikers van illegale streams op te sporen.

LaLiga was in overtreding doordat het zonder medling de microfoon van de appgebruikers inschakelde, om te luisteren of de gebruiker op dat moment naar voetbalwedstrijden uit de Spaanse competities aan het kijken was.

Illegale streams

In combinatie met de geolocatie van de gebruiker, kon LaLiga controleren of er op die locatie wel was betaald voor het streamen van de wedstrijden. In het geval van illegale streams zou de organisatie de kroeg of persoon die verantwoordelijk was voor het illegaal streamen van deze wedstrijden kunnen beboeten.

Het Spaanse Agentschap voor Gegevensbescherming (AEPD) legde de voetbalorganisatie voor deze praktijken een boete op van 250.000 euro, maar LaLiga heeft volgens het Spaanse ElPais al aangekondigd in beroep te gaan tegen de sanctie.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.