Beheer

Security
cuation

Laatste Windows 10 update gevaarlijk, waarschuwt Microsoft

 Update KB4520062 die op 15 oktober uitkwam, maakt Windows Defender Advanced Threat Protection onklaar.

© CC0
21 oktober 2019

 Update KB4520062 die op 15 oktober uitkwam, maakt Windows Defender Advanced Threat Protection onklaar.

Microsoft raadt organisaties aan de recent uitgebrachte cumulatieve update niet te installeren wanneer ze gebruik maken van Windows 10 version 1809 voor pc's of Windows Server 2019 en voor hun beveiliging afhankelijk zijn van Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP).

Microsoft heeft een probleem ontdekt met de update update KB4520062. Hoewel deze update niets te maken heeft met beveiligingsaspecten blijkt dat na installatie sommige onderdelen van Defender ATP uitgeschakeld zijn of geen data meer uitsturen. Het betreft allemaal standaard onderdelen van de Windows 10 Enterprise Edition. Sommige gebruikers krijgen ook een 0xc0000409 foutmelding in de Event Viewer van MsSense.exe.

Half november komt oplossing

Omdat de update geen beveiligingsonderdelen bevat is deze dan ook gelabeld als  'optioneel'. Microsoft zegt nog te onderzoeken wat er precies mis is gegaan. Half november zou een oplossing voor het probleem beschikbaar moeten zijn.

Het probleem is makkelijk te omzeilen door de upddate niet te installeren. Voor wie dat al gedaan heeft, komt de problemen tegen, maar Microsoft geeft geen advies wat de beste vervolgstappen zijn.

Lees meer over
11
Reacties
Rob 17 december 2019 06:55

Ben het nu wel zat , te vaak krijg ik de melding dat de update niet kon geplaatst worden en weer een opstart.

Piet 31 oktober 2019 12:46

Ik werk met versie 1903 en heb geen enkel probleem met Windows 10 Home. Ben juist va Linux afgestapt omdat ik daar problemen had.

Chris 31 oktober 2019 11:23

Eens met bop. Sinds 2015 gratis windows 10. Nooit problemen. Tenzij ik zelf heb heb zitten rommelen. Heb vorig jaar office kunnen kopen voor ca 26 euro. Nooit problemen.
Ios en linux kennen ook hun problemen. En ondersteuning voor linux is toch veel zelf uitzoeken, toen ik dat tijd naast w10 gebruikte.

Bop 25 oktober 2019 19:01

Mensen betalen allang geen 'vermogen' meer om Windows te gebruiken.
Loos cliché.
Net als de standaard opmerkingen over Apple of Linux.

Edward Tie 25 oktober 2019 14:05

Gewoon Linux installeren. Open source Linux met KDE of Gnome... Tegenwoordig ontwikkelen softwarebedrijven vaker webapplicaties. Het vereist geen specifieke OS zoals Windows of MacOS.

Bjorn 22 oktober 2019 22:31

Wauw zoveel negatiefs over Windows. Zelf echt nooit maar dan ook nooit problemen gehad met Windows. Microsoft geeft aan dat de update optioneel is, dus installeren zal niet automatisch gebeuren. Daarnaast zal een Microsoft update nooit de bios aanpassen. Overstappen naar Aplle? Ook apple heeft genoeg kuren gehad in El Capitan. Overstappen naar Linux? Als daar iets misgaat is support ver te zoeken want hey tis open source dus zoek het zelf maar uit. Daarnaast geeft Microsoft zelf aan dat de problemen op pc's met 1809 ontstaan. Pc's met 1903 die ondertussen al een half jaar geleden uitgebracht is hebben geen last ervan. Beetje makkelijk om microsoft maar steeds als bad guy neer te zetten....

J. Eefting 22 oktober 2019 20:35

Schakel over op Apple, snel,minder storing, vlotte update wanneer nodig en veilig

Rene Reijnders 22 oktober 2019 13:49

Windows is exit - WEXIT
Schandalig. Mensen betalen een vermogen om Windows te gebruiken en worden tekens weer met enorm falen geconfronteerd. De laatste 4 updates zaten vol fouten. Ik ben al lang geleden overgestapt op Linux Mint. En nu steeds meer met mij. Het is gratis, veilig en werkt gewoon goed. Alles zit er standaard in, email, browser, office pakket, Audio, video bewerking. Foto bewerking, spelletjes. Alles, werkt meteen, geen gezeur met drivers. Geen programma's zoeken. Alles zit standaard in linux mint. Met een eigen enorme gratis programma data base vind je alles waar je naar nodig heeft. Het mooiste, het werkt hetzelfde als Windows. Zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde.

Barry 21 oktober 2019 22:51

3 laptops starten dus fijn niet meer op.
Enigste manier was (gelukkig) om na de update de recente wijziging weer ongedaan te maken door een herstel van 2 dagen geleden terug te zetten...
Volgende keer graag betere beta testers zoeken!!?

Daan Wolthuis 21 oktober 2019 21:58

Tot mijn afgrijzen werd er halverwege de update, paste het de bios aan. De volgende dag starten de PC niet meer op. Met dank Windows ga nu maar over op Linux Mint.

Marijke 21 oktober 2019 20:17

Die updates zijn niet meer te omzeilen bij het afsluiten!

Deze zomer pc mogen terug zetten naar fabrieksinstellingen. Daardoor ook het MS Office pack verloren.
Enige oplossing is een pack kopen aan x euro per jaar!

En nu dit... En geen stappen voorzien.
Dat voor een bedrijf die zo goed als overall tegenwoordig is.

Echt schandalig!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.