Management

Procesmanagement
Smartwatch.

Kwart bedrijven bewaart gevoelige gegevens op papier

44 procent van de managers zegt dat haar bedrijf langzaam is met doorvoeren nieuwe technologieën.

Apple Watch © Unsplash Crew
29 september 2017

44 procent van de managers zegt dat haar bedrijf langzaam is met doorvoeren nieuwe technologieën.

Een kwart van de Nederlandse bedrijven bewaart gevoelige gegevens nog steeds op papier. Dat blijkt uit onderzoek van TomTom Telematics.

Uit het onderzoek van TomTom Telmatics onder senior managers binnen 400 Nederlandse bedrijven blijkt dat Nederlandse bedrijven vaak langzaam zijn met het invoeren van nieuwe technologieën. Dat geeft bijna de helft van de ondervraagden (44 procent) aan. Opvallend is dat 74 procent van de managers het belangrijk vindt dat hun bedrijf innoveert.

Verzet van medewerkers

In de praktijk komt die innovatie er volgens het onderzoek dus minder van. De managers wijzen de kosten (29 procent), de moeilijkheidsgraad van de nieuwe systemen (12 procent), de integratie met bestaande systemen (15 procent) en verzet van medewerkers (16,5 procent) als mogelijke oorzaken aan.

Van de managers zegt iets meer dan de helft (56 procent) dat hun bedrijf wel snel is met het toepassen van nieuwe technologieën, als ze deze in huis hebben.

Ook heeft 42 procent geïnvesteerd in systemen die ze als ‘te weinig gebruikt’ classificeren, volgens 34 procent komt dat doordat de systemen niet te verenigen waren met de bestaande systemen en processen.

Nederland investeert te weinig

Toponderzoeker Wil van der Aalst luidde eerder deze maand al de noodklok op AG Connect: Nederland investeert te weinig in basistechnologieën. Volgens Van der Aalst is Nederland te afhankelijk van Amerikaanse start-ups en dat moet anders. 

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Fred 29 september 2017 18:52

En is dat papier wel eens gehackt? Zo nee, dan is dat misschien wel veiliger voor sommige data. Wel vermoed ik dat dit niet in alle gevallen bewust om die reden op papier staat.
Overigens: In de tijd van de Snowden-onthullingen hebben sommige overheidsinstellingen weer ouderwetse typemachines aangeschaft, om datalekken te voorkomen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.