Innovatie & Strategie

Wetenschap
black box

Kwantumcomputers voor dummies

Alles wat je moet weten over de toekomst van kwantumcomputing, zonder inhoudelijke kennis.

© shu
19 april 2022

Alles wat je moet weten over de toekomst van kwantumcomputing, zonder inhoudelijke kennis.

Problemen oplossen die voorheen niet opgelost kunnen worden, dat lijkt de belofte van kwantumcomputing. Het is de volgende stap in de computerwetenschap. Door computers te bouwen met ‘quantum magic’, Zoals entanglement, interference en super positions, kunnen we andere algoritmes uitvoeren dan voorheen mogelijk was.

De wetenschap is helaas nog niet zo ver dat we kwantumcomputers hebben die meer kunnen dan traditionele computers. Toch zijn er al vele bedrijven bezig met de ontwikkeling van kwantumcomputing (QC)-applicaties, wordt er geprogrammeerd voor hypothetische kwantumcomputers en wordt gewerkt aan encryptie die niet door QC gekraakt kan worden.

Voor velen is de wereld van kwantumcomputing niet zo goed te begrijpen, net als dat het geldt voor artificial intelligence, blockchain of het oplossen van de Rubiks Cube. Daardoor wordt een kwantumcomputer al gauw een black box.

In deze sessie op het Super Tuesday-event van 3 mei gaan we in gesprek met Julian van Velzen. Hij is hoofd van het Quantum Lab van Capgemini. Hij zal niet tot in detail uitleggen kwantumcomputing werkt, maar zal wel vertellen hoe door bedrijven en de overheid wordt gewerkt met deze black box.

Het evenement start op 3 mei om 16.00 uur en eindigt om 17.30 uur.

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (april 2022). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, zie dan de inhoudsopgave.

Lees meer over
2
Reacties
e.meijer 03 mei 2022 16:05

@ERIK DE RIJK: Goed punt, ik heb hem even toegevoegd!

Erik de Rijk 02 mei 2022 15:18

Waarom staat hier geen link naar het event? (Al gevonden maar zou handig zijn geweest)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.