KvK sluit raamcontracten met Capgemini, Ordina en Atos

15 oktober 2008
De Kamer van Koophandel Nederland heeft raamwerkcontracten voor softwareontwikkeling gesloten met Capgemini, Ordina en Atos Origin. De contracten hebben een looptijd van vier jaar en zijn bedoeld om opdrachten te vergeven met een gezamenlijke waarde van 20 miljoen euro.
De afspraken met de drie leveranciers houden in dat zij als eersten de gelegenheid krijgen om - in onderlinge concurrentie - te dingen naar IT-opdrachten die de Kamer van Koophandel de komende vier jaar te vergeven heeft. Volgens Mansour Jouhri, manager ICT van de Kamer van Koophandel Nederland, kan het daarbij zowel gaan om fixed-price-fixed-date-projecten als om detachering van medewerkers voor high-risk-projecten die de Kamer van Koophandel in eigen hand houdt.

De aanbestedingen vinden plaats in het kader van een omvangrijke vernieuwing van de inmiddels meer dan twintig jaar oude applicaties, systemen en IT-infrastructuur van de Kamer van Koophandel Nederland. Deze IT-transformatie is noodzakelijk om de dienstverlening aan ondernemers, notarissen en andere belanghebbenden zoals de overheid uit te breiden en te moderniseren. Daarbij zal per applicatiegebied een afweging worden gemaakt tussen aankoop van standaardoplossingen of zelf maken. Als de nu aangestelde prefered suppliers geen bevredigende oplossing kunnen aanbieden staat het de KvK vrij om andere aanbieders te benaderen. De Kamer van Koophandel fungeert hierbij als IT-regiekamer en verzorgt de coördinatie tussen de verschillende partijen.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.