Eurocommissaris Kroes

Kroes ziet snel einde Microsoft-zaak

23 september 2009
Eurocommissaris Neelie Kroes is gebrand op het afronden vanzoveel mogelijk slepende mededingingszaken voor haar termijn eind oktober afloopt. De zaak rond Microsoft nadert zijn slot.

Kroes' ambtenaren buigen zich over het recentste aanbod van Microsoft om computergebruikers de keuze te geven uit verschillende browsers bij de levering van Windows 7. Volgens het aanbod krijgen Europese gebruikers bij de installatie van een nieuwe pc een keuzescherm waarmee andere browsers kunnen worden gedownload en Internet Explorer vervolgens kan worden uitgeschakeld als standaard browser.

De Eurocommissaris zei tegen de New York Times dat een overeenkomst binnen handbereik is, maar dat juristen nog de puntjes op de i moeten zetten. Kroes wil zo min mogelijk zaken overdragen aan haar opvolger. Zo wil ze ook vaart zetten achter een zaak tegen Qualcomm. Dat zal echter niet lukken met het onderzoek naar de overname van Sun door Oracle. De uitslag daarvan komt pas volgend jaar. Kroes zegt ook niet van plan te zijn zich onder druk te laten zetten bij het afronden van de lopende zaken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.