Overslaan en naar de inhoud gaan

Kracht DDos-aanvallen groeit spectaculair

De cijfers komen van Prolexis, een bureau dat elk kwartaal een overzicht geeft van de staat van DDos-aanvallen. In het vierde kwartaal van 2012 genereerde de gemiddelde DDos-aanval 5,9 Gbps. In het eerste kwartaal nam de kracht toe naar 48,25 Gbps, met uitschieters naar maar liefst 130 Gbps. Ook de duur van de aanvallen nam toe. Van 32,2 uur in het vierde kwartaal naar 34,5 uur in het afgelopen kwartaal.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De groei is opmerkelijk omdat tussen de cijfers in de rapporten van het eerste en vierde kwartaal 2012 niet zo veel verschil zit. Prolexis ziet de groei doorzetten. Deze maand werd al een nieuw verkeersrecord gezet: 160 Gbps. De organisatie voorspelt zelfs dat de mijlpaal van 200 Gbps in juni al wordt doorbroken.

Servers ingezet in plaats van pc's

Volgens Ars Technica ligt de oorsprong van de verzwaring van het geweld in de nieuwe manier waarmee hackers de DDos-aanvallen organiseren. In plaats van duizenden pc's van nietsvermoedende burgers in te zetten, richten zij hun aandacht in toenemende mate op webservers die doorgaans over een veel grotere bandbreedte beschikken en minder goed door mensen worden gemonitord op vreemde activiteiten. De recente aanval op WordPress-servers is een voorbeeld van hackers die op zoek zijn naar nieuwe webservers die ze kunnen inzetten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in