Beheer

Security

Kracht DDos-aanvallen groeit spectaculair

17 april 2013
De aflopen drie maanden is de hoeveelheid verkeer die botnets genereren bij een gemiddelde Ddos-aanval, gegroeid met een factor 8.

De cijfers komen van Prolexis, een bureau dat elk kwartaal een overzicht geeft van de staat van DDos-aanvallen. In het vierde kwartaal van 2012 genereerde de gemiddelde DDos-aanval 5,9 Gbps. In het eerste kwartaal nam de kracht toe naar 48,25 Gbps, met uitschieters naar maar liefst 130 Gbps. Ook de duur van de aanvallen nam toe. Van 32,2 uur in het vierde kwartaal naar 34,5 uur in het afgelopen kwartaal.

De groei is opmerkelijk omdat tussen de cijfers in de rapporten van het eerste en vierde kwartaal 2012 niet zo  veel verschil zit. Prolexis ziet de groei doorzetten. Deze maand werd al een nieuw verkeersrecord gezet: 160 Gbps. De organisatie voorspelt zelfs dat de mijlpaal van 200 Gbps in juni al wordt doorbroken.

Servers ingezet in plaats van pc's

Volgens Ars Technica ligt de oorsprong van de verzwaring van het geweld in de nieuwe manier waarmee hackers de DDos-aanvallen organiseren. In plaats van duizenden pc's van nietsvermoedende burgers in te zetten, richten zij hun aandacht in toenemende mate op webservers die doorgaans over een veel grotere bandbreedte beschikken en minder goed door mensen worden gemonitord op vreemde activiteiten. De recente aanval op WordPress-servers is een voorbeeld van hackers die op zoek zijn naar nieuwe webservers die ze kunnen inzetten.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.