Innovatie & Strategie

Branche
XS4ALL

KPN’s 2020-koers met (behoud van) XS4ALL

Doet KPN water bij de wijn, of voert nieuwe CEO de integratie subtieler door?

© XS4ALL
5 februari 2020

Het lot van XS4ALL is nog niet beklonken. Een jaar na het aangekondigde einde bestaat de internetdochter van KPN nog gewoon en doet het aan klantenwerving. Verzet in 2019 tegen KPN’s integratieplannen heeft niet tot afstel geleid. Wel tot uitstel en zelfs tot wat bijstellen. Over KPN’s koers met XS4ALL dit jaar.

Voor veel bedrijven geldt: een nieuwe CEO, een nieuwe koers. In het geval van KPN is dat officieel niet het geval. De afgelopen herfst benoemde nieuwe topman is niet slechts een oudgediende bij KPN, maar heeft als lid van het managementteam al meegewerkt aan de integratiestrategie waarbij XS4ALL wordt opgenomen in het moederbedrijf.

Recht zo die gaat?

Bij zijn aantreden als CEO heeft Joost Farwerck dan ook gelijk geluiden tegengesproken dat hij een einde zou maken aan de strategie die door zijn voorganger is ingezet. Het plotse vertrek van de vorige CEO heeft namelijk wel speculatie opgeleverd, mede gevoed door het flinke verzet tegen de voorgenomen integratie. De zoektocht naar een opvolger voor Maxim Ibarra leek rond met de overstap van Proximus-CEO Dominique Leroy, maar zij werd vervolgens omringd door controverse.

Slechts enkele dagen nadat KPN afzag van Leroy is Farwerck naar voren gekomen als de nieuwe CEO. Sinds het opstappen van Ibarra heeft KPN officieel volgehouden dat de door hem ingezette strategie de juiste is, dat die wordt voortgezet en dat het werkt. Dat is laatst ook door huidig CEO Farwerck nog verklaard, bij de afsluiting van boekjaar 2019. Toch gaat de XS4ALL-moeder op bepaalde punten het huidige jaar anders in. Kleine punten, kwestie van bijstellen?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!