Beheer

Personal Tech

KPN introduceert 4G in Nederland

4 mei 2012
In het buitenland waren ze al enige tijd beschikbaar: mobiele netwerken van de vierde generatie, met hogere overdrachtssnelheden. Na een periode van proeven maakt 4G - ook wel LTE genoemd - nu ook zijn opwachting in Nederland. In eerste instantie voor zakelijke klanten van KPN die mobiel willen internetten.

Gebruikers van het 4G-netwerk van KPN krijgen een downloadsnelheid die kan oplopen tot 50 megabits per seconde en een uploadsnelheid van 25 Mbit/s. Downloaden en uploaden van bestanden, afbeeldingen en video’s gaat op het 4G-netwerk daarmee twee tot vier keer sneller dan men gewend is van een 3G-netwerk. Daarnaast zorgt de kortere reactietijd van het netwerk voor een snelle uitwisseling van berichten en bestanden, en zijn streamingtoepassingen als videoconferencing beter en sneller in gebruik, laat KPN weten.

He 4G-abonnement vraagt een aparte dongel en een aparte SIM-kaart, die verkrijgbaar zijn in de KPN Business Centers. Het netwerk is vanaf 11 mei algemeen beschikbaar. KPN introduceert het netwerk stapsgewijs: op dit moment is er al 4G-dekking in delen van Den Haag en Utrecht.

Werken aan een sneller 4G-netwerk

Met de introductie is KPN nog niet klaar met sleutelen aan het netwerk. Samen met SURFnet begint KPN binnenkort een pilot om te analyseren hoe het netwerk zich houdt onder intensief gebruik. Dat moet inzichten opleveren die helpen de stabiliteit van het netwerk te handhaven bij het verhogen van de snelheden die de gebruikers geboden worden.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.