Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN: internetten twintig keer zo snel in nabije toekomst

Internetten via het bestaand glasvezelnetwerk kan over een aantal jaren zeker twintig keer zo snel als nu, verwacht KPN. Een filmpje downloaden kan dan binnen twee seconden in plaats van één minuut nu. "Straks kun je een hele serie downloaden in drie seconden", zegt een woordvoerder tijdens een demonstratie van 'de snelheid van de toekomst'.
Shell Pernis
© KPN
KPN

Het telecomconcern toonde donderdag een snelheidstest met een up- en downloadsnelheid van bijna 20 Gigabit per seconde. Nu is de maximale snelheid 1 Gigabit per seconde. Volgens KPN is zo'n hoge snelheid nog nooit eerder vertoond in Nederland. Technisch is het dus nu al mogelijk, in "de nabije toekomst" zijn deze hoge snelheden beschikbaar voor consumenten.

KPN liet de snelheidstest zien bij een dierenkliniek in Rotterdam. Het bedrijf koos hiervoor omdat er in de dierengeneeskunde relatief veel data gebruikt wordt. Daarbij spelen in deze sector snelle internetverbindingen en cloudoplossingen een steeds belangrijkere rol.

MRI-scans

"Denk bijvoorbeeld aan MRI-scans. Dit zijn zware bestanden, waar we graag een cloudoplossing voor zouden zien, zodat dierenartsen scans vanuit diverse vestigingen kunnen beoordelen. Wij zouden nu al gebaat zijn bij hogere internetsnelheden", zegt Mark Holtkamp van het Rotterdamse Caressa Dierenziekenhuis.

KPN is druk bezig om glasvezel uit te rollen in Nederland. In totaal heeft het bedrijf al in bijna de helft (46 procent) van het land glasvezel aangelegd, ter vervanging van het kopernetwerk.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in