Development

Software-ontwikkeling

KPN dik tevreden met CodeWeek

17 oktober 2014
Medewerkers van KPN die deze week naar scholen zijn gegaan om kinderen te leren programmeren, zijn enthousiast over het hele project dat onder de naam Europese CodeWeek werd gehouden.

Tijdens de Europese Codeweek zijn KPN’ers de klas ingegaan om kinderen kennis te laten maken met de vaardigheden van de toekomst: coderen en programmeren. "Het onderwijs vandaag laten kennismaken met de mogelijkheden van morgen. Dat is onze missie als KPN in het onderwijs", zegt KPN'er Simon Hoogvliet. Simon deed net als vele collega’s mee aan de Codeweek door het geven van een gastles op een basisschool.

Organisatie

De Europese Codeweek is een initiatief van Eurocommissaris Kroes en is in Nederland georganiseerd door ECP (Platform voor de Informatiesamenleving) en stichting Kennisnet.

Ervaringen

"We hebben binnen KPN voldoende beroepen die ook bij kinderen tot de verbeelding spreken, zoals het ontwikkelen van apps", vertelt Hoogvliet. Hij vindt het ontzettend inspirerend om met kinderen in gesprek te gaan over programmeren en het werk van KPN. Van hoe computers met elkaar praten door de kabelspaghetti van KPN, tot het ontrafelen van de magie van het verkeerslicht dat op groen springt als je aan komt fietsen.Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.