Beheer

Netwerken

KPN breidt 4G-netwerk uit tot Den Haag

18 maart 2013
Vanaf vandaag is het 4G-netwerk van KPN Mobiel ook in Den Haag en omgeving toegankelijk. Daarmee is de volgende stap gezet naar landelijke dekking van het supersnelle mobiele netwerk.

Niet alleen in een groot deel van Den Haag, ook in de randgemeenten Voorburg, Leidschendam en Zoetermeer kunnen klanten met een daarvoor geschikt toestel nu op 4G-snelheid data uitwisselen. De dekking wordt de komende weken nog verder verbeterd, aldus KPN. 4G biedt een gemiddelde snelheid van 20 megabit per seconde met uitschieters tot 50 Mbps dicht in de buurt van een zendmast en/of als er weinig andere gebruikers tegelijk actief zijn.

De uitrol van KPN's 4G-netwerk begon in februari in Amsterdam en omgeving. Van daaruit wordt de dekking geleidelijk uitgebreid tot het hele land, al zal dat nog zeker tot de zomer van 2014 in beslag nemen. Medio dit jaar moet zo'n 50 procent van de Nederlandse bevolking binnen het bereik van de 4G-zendmasten vallen.

Aanleg verloopt volgens KPN "voorspoedig"

Volgens Joost Farwerck, managing director van KPN Nederland, verloopt de aanleg van het nieuwe netwerk voorspoedig. Na de uitbreiding van het bereik naar een volgende regio sleutelen de technici nog aan verbetering van de dekking. Tegelijk met de uitrol van 4G wordt volgens hem ook het bestaande 2G/3G-netwerk verbeterd.

KPN is het eerste telecombedrijf in Nederland dat 4G aanbiedt. T-Mobile en Vodafone maken later dit jaar een begin met de bouw van hun eigen 4G-netwerken. Op dit moment is nog maar een klein aantal in Nederland verkrijgbare smartphones geschikt voor de hier gebruikte 4G-frequenties.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.