Konica kiest voor meervoudig printen

11 november 2004
Konica Minolta richt zich met de 2400W op gebruikers die voldoende hebben aan een kleuren laserprinter die 5 pagina’s per minuut produceert. Door de prijs van 399 euro, exclusief BTW, is de printer ook een alternatief voor de wat grotere inkjet-printer. Althans, daarop is de marketingstrategie van het bedrijf gebaseerd.
De Magicolor 2400W is de directe opvolger van het model 2300W. Het printgedeelte is van het multi-pass type, wat wil zeggen dat het papier viermaal langs de printrol wordt gevoerd. In die vier gangen worden de drie hoofdkleuren magenta, geel en cyaan afgedrukt, de vierde gang zorgt voor het zwart. Voor het fixeren van de afdrukken (het vastbakken van de tonerdeeltjes op het papier) is een nieuwe ‘fuser’ ontwikkeld. Dit onderdeel heeft een korte opwarmtijd, wat betekent dat de printer sneller gebruiksklaar is.
Het ontwerp is zodanig, dat de afmetingen van de afdrukker zo klein mogelijk konden blijven. De kast heeft een grootte van 43 bij 39 bij 35 centimeter en neemt daarmee 16 procent minder ruimte in dan een model 2300W. Ook is getracht het binnenwerk zo eenvoudig mogelijk te houden. Het apparaat heeft maar vijf verbruiksartikelen nodig, te weten de vier tonercartridges en een zogeheten OPC-drum. Dit laatste is de rol die ervoor zorgt dat de tonerdeeltjes op de juiste plaats terecht komen. De drum heeft een levensduur van ongeveer 45.000 afdrukken.
De toner die in deze printer wordt gebruikt is vervaardigd uit polymeer en dat productieproces resulteert in deeltjes met zeer geringe afmetingen. Als gevolg daarvan kunnen afdrukken worden gemaakt met een maximale resolutie van 2400 bij 600 puntjes per inch.

Meer functies
Xerox heeft een zogeheten multifunctional ontwikkeld, die is bedoeld voor gebruik door werkgroepen. Een multifunctionele machine is een combinatie van scanner, printer, kopieerder en fax. Het WorkCentre PE120/120i dat op bijgaande foto staat heeft een print/kopieersnelheid van 20 pagina’s per minuut en met het ingebouwde 33.6 kbps faxmodem kan een pagina in circa 3 seconden worden verstuurd. Het apparaat heeft een 10/100 BaseT Ethernet-aansluiting maar kan ook stand-alone worden gebruikt. De machine wordt geleverd met OmniPage SE v2.0 OCR software, waardoor een papieren document kan worden vertaald naar een te bewerken elektronisch document. De machine beschikt over een USB-aansluiting aan de voorzijde, om informatie te uploaden of te downloaden naar een USB memory stick. Een handige applicatie hiervan is het ‘klonen’ - het maken van een functionele kopie - van systeeminformatie zoals het faxtelefoonboek voor toepassing in andere apparatuur.

‘s Werelds kleinste net
De afdeling Medical van Siemens heeft een nieuw type gehoorapparaat ontwikkeld. Het systeem draagt de naam Acuris en het bijzondere is dat beide gehoorapparaten draadloos met elkaar in verbinding staan. Op die manier zijn ze in staat om elkaar bij te regelen op de van buiten komende geluidsinformatie. Het resultaat van die handeling is, dat de gebruiker beter kan horen zonder zelf steeds aan de knopjes te hoeven draaien. Vooral ouderen hebben hier vaak problemen mee. De gehoorapparaten zijn leverbaar in twee uitvoeringen, een wat grotere die achter het oor wordt gedragen en een mini-versie die in het oor wordt gebruikt. De communicatie tussen beide apparaten geschiedt via een radiofrequente verbinding die zeer weinig vermogen consumeert. Siemens spreekt in dit verband wel van de kleinste zend/ontvanginstallatie ter wereld.
Internetprovider Demon heeft een nieuw aanbod op het gebied van gehuurde verbindingen. Deze leased lines zijn uitgebreid met verbindingen op basis van Ethernet, met bandbreedtes oplopend van 2 Mbps tot 100 Mbps. Hiermee komt Demon tegemoet aan de vraag naar meer en schaalbare bandbreedte tegen lagere tarieven. Ethernet is, zo zegt Demon, de meest gebruikte Lan-technologie. Door gebruik van nieuwe protocollen zoals Ethernet over SONET/SDH (EoS) en Ethernet over MPLS (EoMPLS) wordt de techniek ook geschikt voor internetverbindingen, WAN- en (IP-) VPN-toepassingen.
» » »
Onder de naam Consumer Product Goods Analytic Solutions levert Business Objects software waarmee producenten van consumentenelektronica beter inzicht krijgen in de prestaties van hun bedrijf. De programmatuur levert gegevens op om de winstgevendheid en de effectiviteit van verkoop- en marketingactiviteiten te verhogen. De nieuwe pakketten zijn een onderdeel van Business Objects Analytics, een reeks van analytische applicaties die al langer op de markt is.
» » »
ZyLab, leverancier van document imaging en full-text retrieval software, heeft tijdens de Xplor Conference 2004 de ZyImage Connector voor eCopy geannonceerd. Met deze Connector kan een Canon imageRunner, die is uitgerust met eCopy’s ingebouwde scanoplossing, de gescande papieren documenten direct doorsturen naar ZyLab’s document management oplossing.
» » »
Asdis Software, leverancier van software voor systeemconfiguratiebeheer, heeft een nieuwe oplossing voor het beheer van kiosk- en kassasystemen. Met het ASDIS Kiosk Management kunnen verkooporganisaties al hun kiosk- en POS-systemen centraal beheren vanuit één uniforme beheerinterface. De beheermodule werkt onder alle gangbare besturingssystemen, waaronder Linux.
» » »
AMD kondigt aan dat de grootste chipset-leveranciers nu ook PCI-Express voor AMD Athlon 64-platformen ondersteunen. Hierdoor krijgen consumenten toegang tot hogere grafische bandbreedte en betere I/O voor games en multimedia-applicaties.
» » »
Backbase introduceert versie 2.1 van haar Rich Internet Application (RIA) software. Hiermee zijn bestaande webapplicaties te voorzien van nieuwe user interfaces. Met de Backbase RIA software kunnen grote hoeveelheden content en complexe bedrijfsapplicaties eenvoudiger toegankelijk worden gemaakt. Backbase RIA voorziet bestaande webapplicaties van snellere en meer gebruiksvriendelijke user interfaces. Versie 2.1 kent bijvoorbeeld een Single Page Interface: een gebruikersinterface op basis van slechts één pagina. Daarbinnen resulteert een opvraagactie van een eindgebruiker niet meer in het laden van een geheel nieuwe pagina, maar in het ophalen van slechts een beperkte nieuwe gegevensset.
» » »
Aladdin Knowledge Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, heeft twee types eToken One Time Password (OTP) ontwikkeld voor bundeling met VeriSign Unified Authentication. De combinatie van beide producten zorgt ervoor dat gebruikers zich nu via het internet kunnen authenticeren ofwel met een certificaat ofwel met een eenmalig gegenereerde code (OTP) via het eToken. Zo wordt voorkomen dat belangrijke applicaties worden beveiligd met een simpel en mogelijk eenvoudig te raden wachtwoord.
» » »
Foundry Networks heeft nieuwe producten en functies voor haar IronPoint wireless Lan (WLan) systeem aangekondigd. Het betreft onder meer een nieuwe Radio Freqency (RF) monitor en RF management applicatie, en een functie-uitbreiding van haar multi-mode 802.11a/g/b IronPoint Access Points. Tevens komt er een software WLan upgrade voor de FastIron® Edge switches. Hiermee biedt Foundry Networks vereenvoudigde, beheersbare en schaalbare wireless toepassingen in bedrijfsnetwerken.
» » »
De firma Equant introduceert een geïntegreerd, schaalbaar en op maat gemaakt, on demand Adaptive VPN. Daarmee kan een veilige verbinding op een open netwerk (bijvoorbeeld internet) exact op de eisen van de klant worden gemaakt. Equant Adaptive VPN stelt bedrijven in staat stelt om per site en per applicatie de meest geschikte netwerktechnologie te kiezen. De resulterende communicatie-infrastructuur wordt door Equant beheerd als één geheel.
» » »
AdLib uit Utrecht heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn software voor bibliotheken. Het gaat om versienummer 6.1, een pakket dat kan worden gestapeld bovenop een database naar keuze. Verschillende types database zijn mogelijk, zoals SQL Server, Oracle of de eigen AdLib database. Intern is de software nu geheel gebaseerd op de standaard XML. Bij de ontwikkeling van de software is gebruik gemaakt van het.Net-platform van Microsoft.
» » »
Oracle heeft zijn nieuwe pakket Transportation Planning geïntroduceerd. Deze applicatie ondersteunt bedrijven bij het beheren van het hele planningsproces van transport. Dit kan leiden tot lagere kosten, een toegenomen reactiesnelheid en de mogelijkheid om het hele transport continu bij te regelen. Oracle Transportation Planning komt beschikbaar als onderdeel van Oracle E-Business Suite 11i.10.
» » »
De firma Zebra, leverancier van printers voor het drukken van barcodes, heeft zijn hardware voorzien van een interface voor SAP. Met behulp van die koppeling kunnen de printers rechtstreeks vanuit die software worden aangestuurd. Zebra en SAP hebben een overeenkomst gesloten waarbij Zebra’s barcode rendering libraries geïntegreerd worden met de grafische SAP SmartForms. Ook is het rapportage-ontwerptool van Zebra opgenomen in de mySAP Business Suite.
» » »
Netmanage heeft een nieuwe versie uitgebracht van het pakket Rumba, waarmee pc’s kunnen fungeren als client op een groter systeem. Met de nieuwe software is een naadloze koppeling mogelijk met een aantal platforms, waaronder mainframes, AS/400, Unix-systemen en Vax’en van het voormalige Digital Equipment. Aan de client-zijde biedt Rumba ondersteuning voor Windows, waaronder ook de recente versies 2000 en XP.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!