Innovatie & Strategie

Apps
containers

Koersen op data

Nieuwe tool Havenbedrijf Rotterdam toont efficiëntste routes voor containers

17 oktober 2017

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft zelf een tool ontwikkeld die snel een overzicht geeft van de meest efficiënte transportroutes voor containerladingen via Rotterdam. Of dat nu dwars over oceanen, zeeën, rivieren of met de trein over het land gaat of een combinatie daarvan.

De directe aanleiding was de grote belangstelling op de portal voor informatie over verbindingen met Rotterdam voor containerdiensten. Thea de Vries, manager digital marketing and communications bij het Havenbedrijf Rotterdam: “Met de intelligence-functies van ons nieuwe portal konden we zien dat daar veel op werd gezocht.  Op de site hadden we daar wel veel informatie over. Maar dat was meer in de vorm van verhalen zoals:  “We hebben zoveel diensten/lijnen”. Uit de intelligence van de site bleek echter heel duidelijk dat er grote behoefte was aan heel veel informatie over die verbindingen.” Een specifieke tool die snel een overzicht kan geven van de beste route richting of via Rotterdam kan een prima promotie betekenen voor de haven.

Met behulp van Navigate is snel een overzicht te krijgen van de beste route voor een containervracht, maar ook van de transittijd en de logistieke dienstverleners waarmee samengewerkt kan worden. Daarnaast bevat Navigate een ‘empty depot planner’ waar lege containers achtergelaten of opgehaald kunnen worden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!