Overslaan en naar de inhoud gaan

Klikwieltje iPod terug op de iPhone

App-ontwikkelaar Elvin Hu oogst veel succes op Twitter met een app die de iPhone het uiterlijk geeft van een iPod Classic. De smartphone krijgt zo het iconische klikwieltje dat de liefhebber door de muziekbibliotheek laat bladeren (cover flow) om nummers te selecteren.
iPod app voor iPhone
© Elvin Hu - Twitter.com
Elvin Hu - Twitter.com

Hu zegt in de Twitterfeed dat het slechts één van de projecten is waar hij aan werkt. De app is nog verre van af. Zo is er nog geen integratie met de Apple Music Library.

Uit de vele reacties blijkt dat er grote behoefte is aan zo'n retro-app. Mensen blijken het klikwieltje erg te missen in de moderne ontwerpen. Zelfs de grote man achter de iPod - Tony Fadell - noemt het een prachtige 'throwback'. Ook wordt in de reacties veel gevraagd om integratie met streamingdiensten.

Of de app ooit in de App Store te koop zal zijn, hangt af van het oordeel van Apple. Het probleem kan zijn dat Hu een aantal patenten schendt met het ontwerp van de app. Een van de mensen reageert onder Hu's tweet dat er al een dergelijke app bestaat in de App Store.

Mocht Apple de app weigeren, dan overweegt Hu de code beschikbaar te stellen via een opensourceplatform. Hij begon in oktober aan zijn project en verwacht het eind december af te kunnen ronden. Hu is student Design aan het Cooper Union college in New York City.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in