Development

Personal Tech
iPod app voor iPhone

Klikwieltje iPod terug op de iPhone

Een app-ontwikkelaar geeft de iPhone op een retro iPod-interface.

iPod app voor iPhone © Elvin Hu - Twitter.com
29 november 2019

Een app-ontwikkelaar geeft de iPhone op een retro iPod-interface.

App-ontwikkelaar Elvin Hu oogst veel succes op Twitter met een app die de iPhone het uiterlijk geeft van een iPod Classic. De smartphone krijgt zo het iconische klikwieltje dat de liefhebber door de muziekbibliotheek laat bladeren (cover flow) om nummers te selecteren.

Hu zegt in de Twitterfeed dat het slechts één van de projecten is waar hij aan werkt. De app is nog verre van af. Zo is er nog geen integratie met de Apple Music Library.

Uit de vele reacties blijkt dat er grote behoefte is aan zo'n retro-app. Mensen blijken het klikwieltje erg te missen in de moderne ontwerpen. Zelfs de grote man achter de iPod - Tony Fadell - noemt het een prachtige 'throwback'. Ook wordt in de reacties veel gevraagd om integratie met streamingdiensten.

Of de app ooit in de App Store te koop zal zijn, hangt af van het oordeel van Apple. Het probleem kan zijn dat Hu een aantal patenten schendt met het ontwerp van de app. Een van de mensen reageert onder Hu's tweet dat er al een dergelijke app bestaat in de App Store.

Mocht Apple de app weigeren, dan overweegt Hu de code beschikbaar te stellen via een opensourceplatform. Hij begon in oktober aan zijn project en verwacht het eind december af te kunnen ronden. Hu is student Design aan het Cooper Union college in New York City.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.