Overslaan en naar de inhoud gaan

Klandizie KPMG zet start-up mondiaal op de kaart

Gebruiker KPMG gaat financieel participeren in het Utrechtse softwarebedrijf Indica, dat een data-forensisch tool levert. KPMG doet forensisch onderzoek in vijftig landen en wil de 'eDiscovery'- software overal inzetten. Voor indica betekent dat een springplank naar de internationale arena voor data-forensische tooling.
hard drives
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Indica's product eDiscovery zoekt in complexe storage-omgevingen naar onbekende en verborgen informatie. "Ongeacht de hoeveelheid data en de wijze waarop deze zijn opgeslagen kan met de tool iedere informatie uit computersystemen worden ontsloten, ook informatie die verborgen had moeten blijven", stelt KPMG in een persbericht. Partner Jack de Raad van KPMG Forensic noemt de samenwerking een goed voorbeeld 'asset based consulting' binnen KPMG. De Raad: “Dat betekent dat wij in toenemende mate onze kennis en kunde schaalbaar maken via slimme technologie, vaak ook in samenwerking met externe partijen via KPMG Innovatieve Startups.”

Meer datagedreven

KPMG maakt sinds vorig jaar voor forensisch onderzoek gebruik van het eDiscovery tool. Het tool zou KPMG hebben geholpen om een belangrijke vernieuwing door te voeren in de manier waarop de forensische onderzoeken worden uitgevoerd. Volgens De Raad stelt eDiscovery de forensisch onderzoekers in staat meer datagedreven te werk te gaan. Maar andersom heeft KPMG de software van Indica kunnen verrijken met hun vakkennis.

In de zoektocht naar oplossingen voor meer datagedreven forensisch onderzoek kwam KPMG een jaar geleden bij Indica uit. Volgens De Raad bleekt de markt voor dit soort tools gedomineerd te zijn door "grote softwarehuizen die in het algemeen weinig flexibele en innovatieve producten op de markt brengen". Maar het tool van Indica bleek daarin een witte raaf; volgens De Raad "dermate flexibel en innovatief dat het zelfs mogelijk is om een zoekopdracht gedurende het onderzoek aan te passen". Ook op performance stak Indica boven de gevestigde partijen uit. De Raad: "Snelheid is in het algemeen van groot belang bij het uitvoeren van een forensisch onderzoek. Fraude wordt door veel organisaties als een schok ervaren. Mensen zijn geëmotioneerd en de behoefte aan informatie is groot. Men wil snel weten wat er aan de hand is en hoe groot de fraude is. Met Indica kunnen we hierin snel inzicht bieden.”

Internationale stap

Dankzij de samenwerking met KPMG ligt volgens Pieter Scherpenhuijsen, technisch directeur van Indica, een internationale opschaling binnen handbereik. Scherpenhuijsen: “KPMG is een grote speler in de forensische markt met een groot internationaal bereik. Door onze relatie met KPMG hebben wij de afgelopen tijd veel waarde kunnen toevoegen aan de software. Indica is dan ook op een punt aangekomen dat wij ook internationaal actief willen worden en willen opschalen naar het buitenland. KPMG doet forensisch onderzoek in vijftig landen en wil de software overal inzetten. Dat betekent dat KPMG een belangrijke kruiwagen vormt voor verdere expansie. Wij willen snel internationaliseren. In Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is de markt voor forensisch onderzoek vele malen groter dan in Nederland. De ervaring die wij inmiddels met KPMG hebben opgedaan, sterkt ons in de overtuiging dat wij deze internationale stap nu moeten zetten.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in