Innovatie & Strategie

Personal Tech
Smartphone

Kinderen krijgen steeds eerder mobieltje

Ook kinderen van 4 hebben er al een

smartphone_met_kind © CC0 Pixabay.com,  Asderknaster
7 november 2017

Ook kinderen van 4 hebben er al een

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon. Inmiddels heeft 5 procent van de vierjarigen er een. Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen bereikbaar zijn maar maken zich wel zorgen over de invloeden van nieuwe media.

Dat kinderen steeds vroeger een mobiele telefoon krijgen is te zien aan cijfers van KPN. Kinderen die nu dertien en veertien jaar oud zijn, kregen hun eerste mobiel op een gemiddelde leeftijd van 11,7 jaar. Jongeren die nu zeventien en achttien zijn, kregen hun eerste mobiel op een leeftijd van 13,2 jaar. Ongeveer 94 procent van de twaalfjarigen heeft een mobiele telefoon.

Naast bereikbaarheid zijn vrijheid en het leren omgaan met technologie ook redenen om jonge kinderen een telefoon te geven. Afgezien van de voordelen van een mobiele telefoon zijn er ook nadelen. Uit onderzoek van PanelWizard blijkt dat 89 procent van de ouders bezorgd is over nieuwe media vanwege kinderlokkers, cyberpesten en sexting.

KPN start woensdag met de campagne 'Hoe overleef ik mijn 1e mobiel?' die ouders en kinderen met elkaar in gesprek laat gaan over de gevolgen van het hebben van een mobiele telefoon. Vooral de onderwerpen cyberpesten, privacy, bereikbaarheid en het omgaan met geld komen aan bod.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.