Loopbaan

Carriere
programmerende kinderen

Kinderen gaan aan de slag met AI

Op 4 september start landelijk initiatief Nationale AI cursus Junior.

9 augustus 2019

Op 4 september start landelijk initiatief Nationale AI cursus Junior.

Komend schooljaar kunnen kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar les krijgen en ervaring opdoen met het toepassen van kunstmatige intelligentie. De aftrap vindt plaats op 4 september.

De Nationale AI cursus Junior bestaat uit een vijftal lessen voor basisschoolleerlingen waarin zij een kijkje in de keuken krijgen van de technologie via interactieve opdrachten en voorbeelden die zij in het dagelijks leven kunnen tegenkomen. Het initiatief voor het lesmateriaal komt van FutureNL, een stichting die met sponsoring van overheid en bedrijfsleven zich inzet voor het bevorderen van digitale vaardigheden bij kinderen.

Het lespakket dat hoort bij de Nationale AI cursus Junior is dan ook gratis te bestellen door docenten. De eerste les wordt gezamenlijk met alle deelnemers op 4 september gehouden. Koningin Maxima steunt de aftrap van het initiatief met haar aanwezigheid op de CBS de Rank in Toldijk. Na de eerste les kunnen docenten kunnen de andere vier lessen in de reeks naar eigen inzicht inplannen.

FutureNL heeft al meer initiatieven genomen voor de kennismaking met digitale vaardigheden zoals de Digi-doener-lesbrieven die op wekelijkse basis worden verstuurd.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.