Loopbaan

Software-ontwikkeling
kisweek

Kidsweek komt met Programmeerkrant voor kinderen

Extra uitgave in samenwerking met Stichting CodeUur

kidsweek © kidsweek
22 september 2016

Extra uitgave in samenwerking met Stichting CodeUur

Deze week verschijnt de krant Code Kidsweek, een extra uitgave over programmeren speciaal voor kinderen, in samenwerking met Stichting CodeUur. De krant heeft als doel meer awareness te creëren voor programmeren en kinderen hiervoor te enthousiasmeren.

De stichting CodeUur verspreidt gratis lesmateriaal en regelt gastdocenten uit het bedrijfsleven voor basisscholen om leerlingen te leren programmeren. CodeUur heeft al ruim 42.000 kinderen bereikt in de basisschoolgroepen 7 en 8. Uiteindelijk wil Stichting CodeUur een leerlijn digitale vaardigheden introduceren voor alle groepen van de basisschool, zodat er voor scholen een goed aanbod is qua lesmateriaal wat niet afhankelijk is van de verplichting in het curriculum. Bij de aftrap van de CodeWeek op 14 oktober 2016 organiseert Stichting CodeUur het wereldrecord programmeren waar inmiddels bijna 14.000 kinderen zich voor hebben opgegeven. 

Kidsweek is een nieuwsblad voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kidsweek is, evenals AG Connect, een uitgave van Adformatie Groep.

Kidsweek verspreidt deze speciale uitgave in een oplage 145.000 naar scholen in Nederland en naar alle abonnees. Via deze link is de krant online te bekijken. Via lezersservice@kidsweek.nl zijn losse exemplaren te bestellen.

Stappenplan

In de krant worden allerlei technische termen uitgelegd. Kinderen vertellen hoe zij hebben leren programmeren en hoe zij dat weer aan andere kinderen doorgeven. Ook kunnen kinderen zelf aan de slag. Door middel van een stappenplan kunnen ze bijvoorbeeld zelf een game maken. Ook worden er tips gegeven om gratis te starten met leren programmeren. Verder vertelt schrijfster Niki Smit over haar Project Prep.

"Programmeren is een belangrijk onderwerp dat in de toekomst een steeds groter onderdeel zal uitmaken van onze maatschappij", aldus hoofdredacteur a.i. Maartje Dammers van Kidsweek. "In het onderwijs wordt echter aan programmeren nog maar mondjesmaat aandacht besteed. Begrijpelijk, want waar te beginnen? Deze krant helpt scholen en kinderen op weg."

Advies voor alle kinderen

Prins Constantijn, Special Envoy StartupDelta, heeft dan ook een advies aan alle kinderen in Nederland: "Creëer je eigen toekomst en leer digitale vaardigheden. Het is niet alleen nu heel leuk maar straks noodzakelijk in elke baan."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.