Beheer

Security
Hack

Keukenbedrijf De Mandemakers Groep getroffen door cyberaanval

Lokale media spreken over ransomware-aanval. 

30 juni 2021

Lokale media spreken over ransomware-aanval. 

De Mandemakers Groep (DMG) uit Waalwijk, het bedrijf achter keukenmerken als Mandemakers, Brugman en Keukenconcurrent, maar ook meubelwinkels als Montel, Morres en Piet Klerkx is doelwit geworden van hackers. Door ICT-problemen als gevolg van een cyberaanval is het bedrijf niet of nauwelijks bereikbaar, zo laat DMG weten. Volgens lokale media in Brabant is het bedrijf doelwit van ransomware, al wil DMG dat niet bevestigen. De onderneming zegt hard aan een oplossing te werken en verontschuldigt zich tegenover klanten voor het ongemak.

Zowel de winkels als het hoofdkantoor van DMG in Waalwijk zijn telefonisch niet bereikbaar. Het bedrijf heeft meer dan tweehonderd filialen in Nederland. Die zijn nog wel open. Wel zouden al veel medewerkers naar huis zijn gestuurd, omdat ze niet in de systemen konden en daardoor werken onmogelijk is.

 

Volgens lokale media in Brabant is het bedrijf doelwit van ransomware. Mandemakers zou binnen twee dagen een bedrag in bitcoins over moeten maken om de systemen weer vrij te krijgen. Vaak willen hackers geld in digitale valuta overgemaakt krijgen, omdat die moeilijk te traceren zijn. Een zegsvrouw van DMG wilde niet op de berichten reageren.

Mogelijke vertragingen

DMG meldt verder dat afspraken met klanten voor de levering of het inmeten van keukens en sanitair grotendeels doorgaan. Het bedrijf sluit niet uit dat er vertragingen ontstaan. De leveringen van meubelen wordt per donderdag wel tijdelijk opgeschort. Het bedrijf zegt verder via de mail en de chatfunctie op de website bereikbaar te zijn. Voor spoedgevallen wordt een noodnummer ingesteld.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.