Beheer

Netwerken

Kerstverlichting draait wifi de nek om

2 december 2015
De Britse telecomwaakhond Ofcom heeft een bericht verspreid met als blikvanger de opmerking dat de lichtjes in de kerstboom een negatief effect kunnen hebben op de beschikbare draadloze bandbreedte.

Dat is gerelateerd aan het seizoen, want er zijn nog meer elektronische zaken die de wifi kunnen beïnvloeden, zoals een draadloze babyfoon of een verouderde magnetron. Om de mensen meer wegwijs te maken in de aspecten van wifi heeft Ofcom meteen een eigen app ontwikkeld.

Veldsterkte

Met die app kunnen gebruikers de veldsterkte van hun draadloze netwerk op alle plaatsen in huis meten. Ze zien dan ook meten waar de zwakke plekken zitten en of die soms worden veroorzaakt door een veel sterkere wifi van bijvoorbeeld de buren.

Onderzoek

De app is uitgebracht naar aanleiding van een onderzoek in Groot-Brittannië, waaruit blijkt dat zo'n 6 miljoen huishoudens een slechtere wifi hebben dan ze denken. Ongeveer 27 procent van de Britse huishoudens heeft nu de beschikking over breedband internet (sneller dan 30 Mbps). Vorig jaar was dat nog 21 procent.

Donker gebied

Op het platteland is het slecht gesteld met de bandbreedte. Zo'n 2,4 miljoen huishoudens moeten zich tevreden stellen met een verbinding van maximaal 10 Mbps. Deze huizen staan vooral in landelijke gebieden, waar de infrastructuur verouderd is.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.