Kennisnet ondersteunt open source op school

9 oktober 2006

De projectvoorstellen van vijf scholen om met open standaarden en open source-software aan de slag te gaan zijn door Stichting Kennisnet ICT op school gehoneerd met een financiële bijdrage. De projecten moeten een voorbeeld geven hoe open source en open standaarden het mogelijk maken om bestaande software aan te passen aan de specifieke eisen van een school. De vijf werden geselecteerd uit elf inzendingen en krijgen elk een bijdrage in de kosten van 3000 euro.

De scholengemeenschap voor dove en of communicatief gehandicapte leerlingen van vier tot twintig jaar, Effatha in Zoetermeer, wil een op open source gebaseerde leeromgeving aanpassen voor de doelgroep. Het Sint Michael College in Zaandam wil zo veel mogelijk bestaande wiskundeprogramma's integreren binnen een bestaande leeromgeving. De werkgroep WikiKids ontwikkeld een 'wikipedia'  voor basisschoolkinderen onder de naam WikiKids.

De Vrije School Michael in Bussum wil het stamboomprogramma aanpassen voor het gebruik van multimediacontent zodat de kinderen van de school hun eigen stamboom kunnen maken.  De Pleiadenschool in IJmuiden wil het open-sourceprogramma Audacity aanpassen om er podcast projecten voor het oefenen van de mondelingen taalvaardigheid mee mogelijk te maken. (Peter Lievense)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!