Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaspersky verhuist meer klantgegevens naar Zwitserland

Kaspersky gaat gegevens van Amerikaanse en Canadese klanten verhuizen van thuisland Rusland naar Zwitserland. Het cybersecuritybedrijf doet dit om het vertrouwen van klanten te herstellen of te behouden. Data van Europese klanten bevindt zich al langer in Zwitserland.
© Flickr
Flickr

Infrastructuur van kernprocessen, waaronder de opslag en verwerking van klantgegevens, wordt al langer verplaatst van Rusland naar Zwitserland. Dat land is neutraal en heeft strenge privacy- en securitywetgeving, waarmee Kaspersky wil zeggen dat de gegevens er veilig zijn. De data van Europese gebruikers werd vorig jaar als eerste overgezet naar Zwitserse datacentra. Nu zijn ook de gegevens Amerikaanse en Canadese klanten aan de beurt, meldt het bedrijf in een persbericht. Kaspersky beloofde eerder dat er nog meer regio's volgen, maar geeft geen concrete informatie. 

Meer Transparancy Center

Een jaar geleden opende het bedrijf in de Zwitserse hoofdstad Zürich zijn eerste Transparancy Center, waar partners inzage kunnen krijgen in de broncode van Kaspersky's antivirussoftware. Inmiddels is er ook zo'n gebouw in Spanje. Volgend jaar wil Kaspersky ook dergelijke Transparancy Centers openen in Maleisië en Brazilië. 

Kaspersky onder een vergrootglas

Kaspersky ligt al jaren onder een vergrootglas van overheden in Europese landen en de Verenigde Staten. Ze vermoeden dat het Russische bedrijf nauwe banden onderhoudt met de Russische overheid en dat die de antivirussoftware gebruikt om zakelijke en privégebruikers te bespioneren. Kaspersky ontkent dit stellig en stipt aan dat er - na diverse onderzoeken - geen concreet bewijs is voor de beweringen. Desalniettemin weigeren meerdere landen Kaspersky-antivirus toe te laten op overheidscomputers. Nederland voert ook al maanden zo'n ban, tot frustratie van de antivirusleverancier

AG Connect Security-update

Wil jij meepraten over wat er speelt in het securityvak? Laat je dan tweewekelijks inspireren door de artikelen van AG Connect. Meld je hier aan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in