Beheer

Infrastructuur

Kamer: Kinderziektes ov-chipkaart eerst oplossen

6 juli 2012
Het papieren treinkaartje moet blijven totdat alle kinderziektes met de ov-chipkaart zijn opgelost. De Tweede Kamer stemde in de nacht van donderdag op vrijdag in met een motie van GroenLinks hierover.

De Kamer wil onder meer dat er één klachtenloket komt waar reizigers met problemen met de ov-kaart zich kunnen melden. Ook moet het dubbele opstaptarief van tafel. Dat dubbele tarief vormt nu een probleem voor mensen die overstappen van een trein van de NS naar een trein van een andere aanbieder. Verder moet de kaart goed te gebruiken zijn voor mensen met een visuele beperking.

De NS besloot recent om tot najaar 2013 het papieren treinkaartje in stand te houden. Dat is langer dan gepland, zodat reizigers meer tijd hebben om aan de ov-chipkaart te wennen. GroenLinks wil niet dat er lukraak een datum wordt geprikt, maar dat er pas definitief van systeem wordt gewisseld als de problemen zijn opgelost.

Salaris top Trans Link Systems moet omlaag

De Tweede Kamer heeft afgelopen nacht ook besloten dat het salaris van de bestuurders van Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de ov-chipkaart, flink omlaag moet. Een motie van SP-Kamerlid Farshad Bashir werd door een meerderheid van de parlementariërs gesteund. Minister Melanie Schultz van Haegen moet nu om tafel met de aandeelhouders en bestuurders van TLS om te zien hoe ze het loon kan matigen. Bashir wil dat de bestuurders onder de Balkenendenorm gaan vallen.

TLS is in handen van de NS en de gemeentelijke vervoersbedrijven RET, HTM en GVB. Volgens de SP is het onzin om bestuurders van een bedrijf dat in handen is van publieke vervoersbedrijven zoveel geld te betalen.

Overigens besloot de minister recent om met de eigenaren van TLS om tafel te gaan om de aandelen over te nemen. Op die manier hoopt ze in de toekomst meer grip te krijgen op de perikelen rond de ov-chipkaart.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.