Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamer: Kinderziektes ov-chipkaart eerst oplossen

De Kamer wil onder meer dat er één klachtenloket komt waar reizigers met problemen met de ov-kaart zich kunnen melden. Ook moet het dubbele opstaptarief van tafel. Dat dubbele tarief vormt nu een probleem voor mensen die overstappen van een trein van de NS naar een trein van een andere aanbieder. Verder moet de kaart goed te gebruiken zijn voor mensen met een visuele beperking.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De NS besloot recent om tot najaar 2013 het papieren treinkaartje in stand te houden. Dat is langer dan gepland, zodat reizigers meer tijd hebben om aan de ov-chipkaart te wennen. GroenLinks wil niet dat er lukraak een datum wordt geprikt, maar dat er pas definitief van systeem wordt gewisseld als de problemen zijn opgelost.

Salaris top Trans Link Systems moet omlaag

De Tweede Kamer heeft afgelopen nacht ook besloten dat het salaris van de bestuurders van Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de ov-chipkaart, flink omlaag moet. Een motie van SP-Kamerlid Farshad Bashir werd door een meerderheid van de parlementariërs gesteund. Minister Melanie Schultz van Haegen moet nu om tafel met de aandeelhouders en bestuurders van TLS om te zien hoe ze het loon kan matigen. Bashir wil dat de bestuurders onder de Balkenendenorm gaan vallen.

TLS is in handen van de NS en de gemeentelijke vervoersbedrijven RET, HTM en GVB. Volgens de SP is het onzin om bestuurders van een bedrijf dat in handen is van publieke vervoersbedrijven zoveel geld te betalen.

Overigens besloot de minister recent om met de eigenaren van TLS om tafel te gaan om de aandelen over te nemen. Op die manier hoopt ze in de toekomst meer grip te krijgen op de perikelen rond de ov-chipkaart.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in