Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabinet trekt knip voor startups en scale-ups

Een sterk klimaat voor startups en scale-ups is cruciaal voor de aanwas en doorgroei van startups en scale-ups vindt het kabinet, en daarom investeert het 65 miljoen euro in beleid rondom deze startende en groeiende technologiebedrijven. Met deze forse investering wil staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) alle knelpunten rondom personeel en financiering voor deze bedrijven wegwerken.
euro's
© CC0 - Flickr
CC0 - Flickr

Staatssecretaris Keijzer gaat de grote investering van het kabinet inzetten voor een aantal regelingen die het startende en groeiende bedrijven makkelijker moet maken om te groeien. Zo wil de staatssecretaris zorgen voor een betere toegang voor startups en scale-ups tot (durf)kapitaal, wil ze verkennen of personeel met voordeligere fiscale regelingen kan worden uitbetaald in aandelen, en wil ze de verblijfsregelingen voor essentiële personeelsleden versoepelen.

Staatssecretaris positief

Ook de partners van buitenlandse zelfstandigen in Nederland moeten vrije toegang krijgen tot de arbeidsmarkt. Daarnaast wil het kabinet er voor zorgen dat “de toegang van de Nederlandse startups tot de internationale netwerken verbetert en meer bedrijven doorgroeien tot wereldspelers”, zo schrijft de overheid in de aankondiging van de investeringen.

EZK-bewindsvrouw Keijzer is positief gestemd over de invloed van de maatregelen op toekomst voor startende en groeiende Nederlandse technologiebedrijven: “Ik verwacht dat het pakket maatregelen eraan bijdraagt dat de Nederlandse startup en scale-up infrastructuur tot de top van de wereld gaat behoren. Deze maatregelen zijn onderdeel van een doorlopende agenda, om meer technologische kansen te verzilveren en de groeimogelijkheden voor startups en scale-ups te verbeteren. Dat draagt bij aan extra banen en inkomsten in Nederland.”

Rol voor StartupDelta

Ook voor StartupDelta, de organisatie die opkomt voor start-ups in Nederland, is volgens het kabinet een rol weggelegd. De ambassadeur van de organisatie, Prins Constantijn van Oranje, is bereid om zich ook na medio 2019 als ambassadeur van de organisatie te blijven inzetten. Vanaf dat moment zal de organisatie zich onder de nieuwe naam TechLeap.nl blijven inzetten voor de versterking van het klimaat van startups en scale-ups.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in