Kabinet lanceert Informatiseringstrategie Rijk

15 november 2011
De I-strategie voor het Rijk omvat maatregelen om de ICT-voorzieningen te bundelen, te komen tot één ICT-beveiligingsfunctie en de standaard ICT-werkplek rijksbreed in te voeren. Minister Donner van BZK heeft de I-strategie aan de Tweede Kamer gezonden.

Met de Informatisering (I-)strategie voor het Rijk wil het kabinet de ICT van de rijksoverheid verbeteren. Behalve bundeling en standaardisatie zal ook de beheersing van grote ICT-projecten verder worden versterkt.

Daarnaast komt er meer aandacht voor het vergroten van ICT-kennis bij management en medewerkers en hergebruik gaat voor het zelf ontwikkelen van nieuwe voorzieningen of systemen.

Einde verbrokkelde ICT-infrastructuur

De I-strategie moet een einde maken aan de verbrokkelde ICT-infrastructuur van het Rijk. Daarvoor in de plaats komt een samenhangende rijksbrede informatie-infrastructuur, die ook gebruik maakt van cloud-technologie. Met de marktpartijen wordt een convenant afgesloten om de samenwerking tussen overheid en marktpartijen te optimaliseren.

Compacte Rijksdienst

De informatiseringstrategie is nauw verbonden met het programma Compacte Rijksdienst, dat tot doel heeft de bedrijfsvoering van het Rijk goedkoper en efficiënter te maken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.