Jorritsma president-commissaris bij Interpay

2 december 2003
Voormalig minister Annemarie Jorritsma gaat op 1 januari volgend jaar aan de slag als commissaris bij Interpay, het gezamenlijke bedrijf van de banken dat elektronische betalingen regelt. Op 1 juli volgt ze de voorzitter van de raad van commissarissen, J. Verhaegen, op. Dat heeft Interpay dinsdag bekendgemaakt.

Jorritsma wordt de eerste president-commissaris bij Interpay die niet in de bankenwereld werkt. Voorheen waren de voorzitters afkomstig van een van de banken die bij Interpay zijn aangesloten. De vertrekkende voorzitter Verhaegen werkt bij de Rabobank.

Jorritsma is sinds deze zomer burgemeester van Almere. Daarvoor bekleedde zij ministerposten bij Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat. In maart van dit jaar nam ze een commissarispost aan bij Priority Telecom, een telefoniedochter van kabelbedrijf UPC.

Interpay haalt een commissaris van buiten, na aanbevelingen door De Nederlandsche Bank. De centrale bank raadde het betalingsbedrijf vorig jaar aan om een onafhankelijke commissaris te benoemen. Dit advies volgde op het rapport van de commissie Wellink, die het betalingsverkeer in Nederland in kaart heeft gebracht.

Eerder dit jaar meldde Interpay dat directievoorzitter W. Stolwijk van het bedrijf per 1 januari vertrekt. Hij wordt opgevolgd door B. Haasdijk, sinds 1999 lid van de directie. De functiewisseling bij de directie en die bij de commissarissen staan los van elkaar, aldus een woordvoerder. (anp)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!