Overslaan en naar de inhoud gaan

Jony Ive ontslagen bij Apple

Topontwerper Jony Ive - verantwoordelijk voor de belangrijkste Apple-vormgevingsbesluiten de afgelopen twintig jaar - heeft de deur van zijn kantoor definitief dichtgetrokken.
Apple-designer Ive
© Apple
Apple

Het vertrek van Ive werd al in juni door Apple aangekondigd via een persbericht. Eigenlijk had Ive al eerder zijn handen min of meer afgetrokken van het werk bij Apple na een hoogoplopend conflict met onder meer Tim Cook over de Apple Watch. Maar volgens het persbericht zou Ive het bedrijf 'eind dit jaar verlaten', zonder een specifieke datum te noemen. Dat moment is nu aangebroken, zo signaleerde The Verge.

Ive staat op de Apple-site niet langer genoemd tussen de belangrijkste leidinggevenden van het bedrijf. Er is ook geen nieuwe 'Chief Design Officer' opgevoerd op die pagina. Ive's taken komen nu onder verantwoordelijkheid van de COO Jeff Williams.

Ive verbreedt zijn blik

De topontwerper heeft er voor gekozen zelf een bedrijf op te zetten onder de naam LoveFrom. Apple zal de komende jaren een van de belangrijke klanten zijn van dit ontwerpbedrijf. Daarnaast wil Ive zijn handen vrij hebben om zich op projecten buiten de IT-industrie te storten. In dienst bij Apple werkte hij ook al aan dergelijke projecten zoals het ontwerp van het nieuwe Apple-hoofdkantoor in Cupertino en diverse Apple-winkels

Ive werkt in LoveFrom samen met zijn soulmate-ontwerper Marc Newson die vlak voor het uitkomen van de Apple Watch ook in dienst was bij Apple. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in