Loopbaan

Carriere
Jony Ive

Jony Ive ontslagen bij Apple

Top-ontwerper geen lid meer van Apple's 'leadership'.

Apple's chief design officer Jonathan Ive © Apple
29 november 2019

Top-ontwerper geen lid meer van Apple's 'leadership'.

Topontwerper Jony Ive - verantwoordelijk voor de belangrijkste Apple-vormgevingsbesluiten de afgelopen twintig jaar - heeft de deur van zijn kantoor definitief dichtgetrokken.

Het vertrek van Ive werd al in juni door Apple aangekondigd via een persbericht. Eigenlijk had Ive al eerder zijn handen min of meer afgetrokken van het werk bij Apple na een hoogoplopend conflict met onder meer Tim Cook over de Apple Watch. Maar volgens het persbericht zou Ive het bedrijf 'eind dit jaar verlaten', zonder een specifieke datum te noemen. Dat moment is nu aangebroken, zo signaleerde The Verge.

Ive staat op de Apple-site niet langer genoemd tussen de belangrijkste leidinggevenden van het bedrijf. Er is ook geen nieuwe 'Chief Design Officer' opgevoerd op die pagina. Ive's taken komen nu onder verantwoordelijkheid van de COO Jeff Williams.

Ive verbreedt zijn blik

De topontwerper heeft er voor gekozen zelf een bedrijf op te zetten onder de naam LoveFrom. Apple zal de komende jaren een van de belangrijke klanten zijn van dit ontwerpbedrijf. Daarnaast wil Ive zijn handen vrij hebben om zich op projecten buiten de IT-industrie te storten. In dienst bij Apple werkte hij ook al aan dergelijke projecten zoals het ontwerp van het nieuwe Apple-hoofdkantoor in Cupertino en diverse Apple-winkels

Ive werkt in LoveFrom samen met zijn soulmate-ontwerper Marc Newson die vlak voor het uitkomen van de Apple Watch ook in dienst was bij Apple. 

Lees meer over
2
Reacties
Paul Dolk 15 december 2019 06:01

JI is niet ontslagen, maar heeft ontslag genomen; nogal een verschil dacht ik zo.

Alfons Geurts 29 november 2019 15:36

Goedendag,

Ik ben niet gewend dat er zoveel taal en tik fouten in een artikel van Thijs zitten.
Kijkt er nog iemand naar voordat er gepubliceerd wordt ?

Vriendelijke groet

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.