Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeep gehackt op de snelweg

Een Jeep Cherokee is met een snelheid van rond de 100 km per uur op een Amerikaanse snelweg slachtoffer geworden van een gevaarlijke hackaanval.
Jeep Cherokee
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Gelukkig vielen er geen gewonden. De aanval was opgezet door bekenden van de eigenaar van de Jeep, de journalist Andy Greenberg van het blad Wired.

De hackers konden met wat zelfgeschreven code via het entertainmentsysteem van de auto doordringen in de elektronica in het dashboard die van alles aanstuurt, van de ruitenwissers tot de remmen en elektronische transmissie. En dat allemaal vanaf een laptop die zich buiten de auto bevond, wellicht zelfs aan de andere kant van de VS, constateert BGR.

De hackers, Charlie Miller en Chris Valasek, zijn van plan hun bevindingen toe te lichten op de eerstvolgende Black Hat-conferentie in Las Vegas in augustus. Miller maakte in het verleden naam door verschillende exploits van op NFC-gebaseerde betaalmethoden bloot te leggen. Ook was hij actief bij het ontdekken van kwetsbaarheden in de Apple Store en de elektronische systemen van andere automerken. Hij waarschuwt dat met de komst van volledig computeraangestuurde auto's het gevaar en de gevolgen van een hack van een autosysteem akelig groter wordt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in