Development

Software-ontwikkeling
error

‘Je wilt niet afhankelijk zijn van een dood paard’

Hoe ga je verstandig om met componenten van derde partijen in je code?

12 oktober 2020

Vrijwel alle ontwikkelaars gebruiken dependencies in hun code: een component dat je in je eigen project gebruikt en waar je afhankelijk van bent. Maar deze gewoonte kan ook problemen met zich meebrengen. Al die componenten moeten onderhouden en geüpdatet worden. Doe je dat niet, dan kunnen er serieuze problemen ontstaan.

Dat het gebruik van dependencies alomtegenwoordig is, blijkt wel uit het 2020 Open Source Security and Risk Analysis Report van Synopsys. Volgens dit rapport bevat 99% van alle commerciële software opensourcecomponenten, wat dus dependencies zijn.

Maar waarom zou je een component van een ander willen gebruiken in je eigen project? "Het is heel simpel. Wat een ander al gebouwd heeft, hoef je niet zelf te bouwen", vertelt Tijs van der Storm, senior researcher bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en professor software engineering bij de Rijksuniversiteit Groningen. “Als een ander iets al gemaakt heeft, is het goedkoper om dat te gebruiken dan om het zelf te maken. Je bespaart daarmee niet alleen op het intypen van de code, maar ook op kennis. Je hergebruikt namelijk developmentkennis.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!