Innovatie & Strategie

Branche
'Je moet als politiek altijd iets doen'

'Je moet als politiek altijd iets doen'

IT-politicus Kees Verhoeven is blij geen eenzame hoogvlieger meer te zijn.

13 maart 2020

IT is geen sexy onderwerp, zei IT-politicus Kees Verhoeven in 2017, toen hij voor de eerste keer de award IT-politicus van het jaar in ontvangst nam. Dat is nu wel veranderd. “Nu zie je dat andere partijen het echt wel van belang vinden om een goed verhaal te hebben op het gebied van digitale vraagstukken. Het onderwerp is echt gestegen in de politieke rangorde.”

Niet alleen hebben de meeste politieke partijen inmiddels een woordvoerder over het thema digitalisering, ook in het kabinet zijn steeds meer bewindspersonen met het thema bezig. “Vanmiddag hebben we een algemeen overleg Digitalisering van vier uur met drie bewindspersonen. Een overleg van vier uur over digitale onderwerpen. Dat was drie jaar geleden echt ondenkbaar geweest.”

In 2017 werd de IT-politicus nog een eenzame hoogvlieger genoemd, maar bij deze uitreiking had hij concurrentie van Jan Middendorp (VVD) en Kathalijne Buitenweg (GroenLinks). “Dat er ook andere mensen hadden kunnen winnen, vind ik positief. Vroeger waren het een paar backbenchers die het echt als hobby hadden. Nu zie je dat het steeds serieuzer bij meer woordvoerders van partijen komt te liggen. Het mooiste zou zijn als fractievoorzitters in de Algemene Politieke Beschouwingen over digitalisering aan het debatteren zijn.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!