Management

IT beheer
Verzekering

Je kunt je misschien maar beter verzekeren

PetyaWrap heeft voor miljoenen schade aangericht. Dat onderstreept nog eens dat - naast afweermaatregelen - ook een verzekering een goed idee kan zijn.

© Pixabay CC0 Public Domain
30 juni 2017

In de Verenigde Staten geven bedrijven jaarlijks 2,5 miljard dollar uit aan cyberverzekeringen. In Europa - met een ongeveer even grote economie - is dat 150 miljoen. Dat verschil is wellicht de meest veelzeggende constatering in het rapport Closing the Gap van Lloyd's, KPMG en DAC beachcroft.

Vooraf: Lloyd's heeft als speler op de verzekeringsmarkt natuurlijk belang bij publicaties die het belang van verzekeringen onderstrepen. Maar dat diskwalificeert zijn rapport over de stand van zaken op de markt voor cyberverzekeringen niet op voorhand. De ontwikkelingen die het rapport signaleert, veranderen het risicolandschap wel degelijk. En de cijfers geven te denken. Zo bleek tijdens recent onderzoek onder 350 directeuren van Europese bedrijven dat 75 procent slechts beperkte kennis heeft van cyberverzekeringen; 50 procent wist desgevraagd niet dat je je ook kunt verzekeren tegen gevolgen van een datalek.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!