ITSMF breidt benchmarks uit

23 januari 2009
Jan Sonneveld, oprichter van ITSMF Benchmarking, wijst erop dat organisaties de self assessment helemaal zelf kunnen doen, maar dat de resultaten dan gemiddeld 25 procent te positief zijn. “Betrek je er een consultant bij, dan krijg je een veel realistischere uitkomst.” De kosten van consultancy kunnen volgens hem toch relatief laag blijven met de e-consulting-module. “Consultants kunnen hiermee op een eenvoudige manier reageren op vragen van deelnemers.” Ook kan de validatie van de vragen grotendeels online gebeuren, wat veel tijd bespaart.

De nieuwe versie van de benchmark, die in het tweede kwartaal verwacht wordt, toetst ook op de NEN 3434-norm (ASL). Tevens is een nieuw model toegevoegd voor project-, programma- en portfoliomanagement als samenvatting van PRINCE2, IPMA en PMI.

De afgelopen twee jaar zijn 39 metingen gedaan met de benchmark, voornamelijk in Nederlandse organisaties. “Dat zouden er wel meer mogen zijn. Nederland is een modellenland en je zou verwachten dat het omarmd zou worden”, zegt Sonneveld. Hij wijt de geringe belangstelling aan de grote druk die IT-organisaties ondervinden van “de business. Die wil het aanbod flexibel uitbreiden en dat laat weinig tijd over voor kwaliteitsverbetering.”
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!