Overslaan en naar de inhoud gaan

'ITIL en ITSM hebben hun beste tijd gehad'

"De oude ITIL- en ITSM-disciplines hebben IT-professionals twee decennia lang geholpen, maar vormen nu een belemmering voor zowel de innovatie als de verandering die noodzakelijk is voor bedrijven om te overleven en te groeien", stelt Compuware. De snelheid waarmee de markt verandert, de zakelijke impact van applicaties en de dynamische complexiteit van het 'Internet of Things' doen bij IT-professionals in 2014 een voorkeur ontstaan voor dynamische, realtime en slimme systemen en tools.
itil service management library

ITIL en ITSM worden daardoor komend jaar minder relevant, aldus Compuware.

Het bedrijf voorspelt verder:

  • de opkomst van AppOps, een methode voor het stroomlijnen en op elkaar afstemmen van de bedrijfsprocessen die noodzakelijk zijn om applicaties te kunnen ontwikkelen en beheren;
  • het verdwijnen van het unieke karakter dat mobiele applicaties nu nog aankleeft - doordat ze geheel opgenomen worden in de IT- en business-processen van bedrijven;
  • het einde van de hype rond Big Data, nu in 2014 de fase van implementatie en acceptatie aanbreekt.

Nieuwe generatie tools

Compuware verwacht als leverancier van application performance management-oplossingen garen te spinnen bij deze ontwikkelingen. Het voorziet dat deze ontwikkelingen een impuls geven aan de opkomst van een nieuwe generatie tools. Anders dan oude APM-tools, die werden gebruikt om productie te monitoren en problemen te detecteren zodra die zich voordoen, zal de nieuwe generatie tools de scheiding tussen productie, test en ontwikkeling opheffen. De moderne APM-tools bieden ontwikkelaars een proactieve aanpak voor applicatie performance management en applicatie availability management.

De nieuwe APM-tools herdefiniëren de categorie. "In 2014 zal IT transformeren. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan de hedendaagse behoeftes van app-gestuurde bedrijven, de explosieve groei van mobiele apparaten en de omarming van Big Data-strategieën. Ook de fundamentele IT-methodes die bedrijven helpen terwijl zij groeien en concurreren worden komend jaar getransformeerd", schrijft John Van Siclen, General Manager van Compuware's APM-afdeling, in een toelichting op de voorspellingen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in