Management

Zakelijke software
itil logo

'ITIL en ITSM hebben hun beste tijd gehad'

27 december 2013
Op de drempel van het nieuwe jaar doen veel bedrijven voorspellingen over wat het volgend jaar zal brengen. Eén van de opmerkelijkste voorspellingen komt dit jaar van Compuware. Dat ziet ITIL en ITSM in rap tempo aan belang inboeten.

"De oude ITIL- en ITSM-disciplines hebben IT-professionals twee decennia lang geholpen, maar vormen nu een belemmering voor zowel de innovatie als de verandering die noodzakelijk is voor bedrijven om te overleven en te groeien", stelt Compuware. De snelheid waarmee de markt verandert, de zakelijke impact van applicaties en de dynamische complexiteit van het 'Internet of Things' doen bij IT-professionals in 2014 een voorkeur ontstaan voor dynamische, realtime en slimme systemen en tools. ITIL en ITSM worden daardoor komend jaar minder relevant, aldus Compuware.

Het bedrijf voorspelt verder:

  • de opkomst van AppOps, een methode voor het stroomlijnen en op elkaar afstemmen van de bedrijfsprocessen die noodzakelijk zijn om applicaties te kunnen ontwikkelen en beheren;
  • het verdwijnen van het unieke karakter dat mobiele applicaties nu nog aankleeft - doordat ze geheel opgenomen worden in de IT- en business-processen van bedrijven;
  • het einde van de hype rond Big Data, nu in 2014 de fase van implementatie en acceptatie aanbreekt. 

Nieuwe generatie tools

Compuware verwacht als leverancier van application performance management-oplossingen garen te spinnen bij deze ontwikkelingen. Het voorziet dat deze ontwikkelingen een impuls geven aan de opkomst van een nieuwe generatie tools. Anders dan oude APM-tools, die werden gebruikt om productie te monitoren en problemen te detecteren zodra die zich voordoen, zal de nieuwe generatie tools de scheiding tussen productie, test en ontwikkeling opheffen. De moderne APM-tools bieden ontwikkelaars een proactieve aanpak voor applicatie performance management en applicatie availability management.

De nieuwe APM-tools herdefiniëren de categorie. "In 2014 zal IT transformeren. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan de hedendaagse behoeftes van app-gestuurde bedrijven, de explosieve groei van mobiele apparaten en de omarming van Big Data-strategieën. Ook de fundamentele IT-methodes die bedrijven helpen terwijl zij groeien en concurreren worden komend jaar getransformeerd", schrijft John Van Siclen, General Manager van Compuware's APM-afdeling, in een toelichting op de voorspellingen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.