Loopbaan

Carriere
blije werknemer

IT’ers liggen ondanks corona niet wakker van positie op de arbeidsmarkt

Wel veel zorgen over werkdruk.

10 juni 2021

Hoewel diverse sectoren hard geraakt zijn door Covid-19 en de werkloosheid daar hard opliep, maken ICT’ers zich weinig zorgen over hun positie op de arbeidsmarkt. Ruim de helft van de ICT’ers zegt zich geen zorgen te maken over een vacaturestop, het verdwijnen van zijn of haar functie of de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de 22e editie van het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot onder meer dan 700 ICT’ers.

De IT-arbeidsmarkt had in 2020 maar beperkt last van de coronacrisis, concludeerde het UWV in april in zijn ICT-barometer. Het aantal ICT’ers groeide, de arbeidsmarkt blijft zeer krap en het aantal ICT’ers in de WW bleef relatief klein. En ook IT-detacheerders bleken in een rondgang van AG Connect in maart dit jaar behoorlijk optimistisch. 

Datzelfde optimisme is nu ook zichtbaar in het salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot. Maar liefst 59% van de IT’ers zegt zich geen zorgen te maken over een vacaturestop en 58% heeft geen zorgen over het verdwijnen van zijn functie. Ook het outsourcen van de werkzaamheden naar een externe partij (55%), reorganisaties (53%) de afname van de vraag naar producten en diensten die het bedrijf levert (52%) leveren weinig slapeloze nachten op voor ICT’ers.

Verder blijkt dat slechts 15% zich veel zorgen maakt over de economische omstandigheden. Opvallend, want vorig jaar maakte maar liefst een derde van de IT’ers zich daar zorgen om. Destijds was dit zelfs hetgeen wat ICT’ers het meest wakker hield, meer nog dan de werkdruk.

Herstel in 2021

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!