Loopbaan

Carriere
werven, we're hiring

IT’er staat open voor nieuwe baan

Slechts kwart IT’ers staat niet open voor interessant aanbod.

21 juni 2018

Hoewel relatief weinig IT’ers actief op zoek zijn naar een andere baan, is de latente behoefte om van baan te veranderen enorm groot. Dat blijkt uit de Salary Survey 2018, de onlangs gepubliceerde editie van het jaarlijkse beloningsonderzoek van AG Connect en Berenschot.

Slechts 23% van de ruim 2600 IT-professionals die de vragenlijst invulden zegt niet open te staan voor een nieuwe baan. Zo’n 11%van de IT’ers is op dit moment actief op zoek naar een andere baan buiten de organisatie waar hij of zij nu actief is en nog eens 1% is bij zijn huidige werkgever op zoek naar een andere functie. “Dat lijkt weinig, maar je moet hierbij in gedachten houden dat er massaal getrokken wordt aan IT’ers en dat ze relatief weinig moeite hoeven te doen om een andere baan te vinden en dus eigenlijk nauwelijks actief op zoek hoeven te gaan”, reageert Hans van der Spek, namens Berenschot betrokken bij het onderzoek.

Van de IT’ers die op de loonlijst staan van een IT-bedrijf zegt maar liefst 63% open te staan voor een mooie kans als die voorbij komt. Bij IT’ers die werken buiten de ICT-sector is dit zelfs 67%. Dat betekent dat meer dan driekwart van de IT’ers met een vaste baan op dit moment open staat voor een switch.

Online vacatures en netwerken

Als IT’ers zelf op zoek gaan naar ander werk, gebeurt dat hoofdzakelijk via online vacatures (79%) en via het eigen netwerk (70%). Ruim een derde gaat op zoek met behulp van een headhunter en 28% schakelt sociale media in. Tot slot wordt er relatief weinig gebruik gemaakt van recruitmentsites (22%), vacatures in de krant of vakbladen (13%) en beurzen zijn al helemaal uit de gratie (1%).

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!