Carriere
vrouwen

IT-vrouwen hekelen diversiteitsbeleid werkgever

Bedrijven geven geen prioriteit aan genderdiversiteit.

Vier studentes bouwden mee aan het IFFR-platform bij Hoppinger. © Hoppinger
22 maart 2019

Bedrijven geven geen prioriteit aan genderdiversiteit.

Bijna 60 procent van de Nederlandse vrouwen, werkzaam in de tech-sector, vindt dat hun bedrijf geen prioriteit geeft aan genderdiversiteit, blijkt uit onderzoek van Booking.com.

Initiatieven om de genderkloof te verkleinen en vrouwen te stimuleren om in de tech-sector te werken hebben enigszins succes. Om dit verder te bevorderen, moeten tech-bedrijven en de sector als geheel zich meer inspannen om vrouwelijk talent aan te trekken.

Het World Economic Forum Gender Gap Report toont aan een wereldwijd groeiende kloof van ongelijkheid. Toch leveren vrouwen een belangrijke bijdrage aan alle aspecten van het zakenleven. 81% vindt dat vrouwen in tech bijdragen aan een betere reputatie van het bedrijf en merk, en ook zorgen voor meer vertrouwen in tech-bedrijven in het algemeen (85%).

Carrièrepauze is nadelig

Technologiebedrijven die op zoek zijn naar talent zetten niet meer enkel in op het behoud van talent, maar doen ook steeds meer hun best om vrouwen aan te trekken die opnieuw willen intreden in de sector. Op dit moment vindt 53% van de Nederlandse vrouwelijke herintreders in tech dat het nemen van een 'carrièrepauze' nadelig is voor hun individuele ontwikkeling. 68% vindt dat de sector actiever moet zijn in het ondersteunen van herintreders.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.