IT-talenten gaan de strijd aan

25 februari 2011

Het gaat om Ronald Meijer (bachelor Bedrijfswiskunde en Informatica aan de Hogeschool Inholland in Diemen-Zuid), Leslie van Wissen en Pieter Naber (beiden bachelor Informatica aan de Hogeschool Leiden), Sander Bovenhof (bachelor Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool Utrecht), Chris Aukema (master Bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente) en Mark Duivesteijn (master ICT & Business aan de Universiteit van Leiden).

De zes hebben aparte afstudeeropdrachten. Op www.ittalentenblog.nl zullen zij vanaf volgende week regelmatig bloggen over de voortgang van hun project en hun ervaringen op de werkvloer in de ICT-branche. De blogs worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder kwaliteit en relevantie van bijdragen, frequentie, bezoekersaantallen en interactie met lezers. De winnaar krijgt een laptop van Acer mee naar huis. Daarnaast krijgen de studenten een Talent Development Programma aangeboden, verzorgd door Rogier ’t Hooft van Bolster, met als doel het optimale uit hun stage en het IT-talenten-programma te halen. Bovendien ontvangen zij extraatjes van hun stagebedrijf, variërend van een certificeringstraject tot een auto van de zaak, boven op een reguliere stagevergoeding.

Pieter Naber is al een paar maanden aan het bloggen sinds hij weet dat hij is uitverkozen tot IT-talent. “Ik had het nog nooit gedaan, dus ik dacht: oefening baart kunst. Ik wil graag de eer van mijn stagebedrijf Sogeti verdedigen, want er zijn al verschillende IT-talenten uit hun stal tot winnaar uitgeroepen”, vertelt de Informatica-student, die begin deze maand begonnen is aan zijn afstudeeropdracht. Hij werkt aan een architectuurkennisbank. Er is al een prototype, maar dat bevat veel overbodige functionaliteiten. “Ik ben nu aan het opschonen, daarna stort ik me op het ontwikkelen en implementeren van een transformator.”

De opdrachten van de IT-talenten lopen sterk uiteen. De een heeft te maken met het optimaliseren van een flight simulator, de ander met de ontwikkeling van een prototype voor het automatisch opsporen van bernbommen, en weer een ander richt zich op businessprocesmanagement (BPM). Mark Duivesteijn heeft bij Capgemini de keuze uit twee opdrachten: het onderzoeken van Pega Systems op de bedrijfsvoering of iets met natuurlijke taalanalyse. “Het kan nog alle kanten op. Beide opdrachten spreken me aan, dus ik zit in een luxepositie.” Hij stroomde na zijn mbo-ICT-opleiding door naar het hbo en vond na afronding van zijn bachelor dat er moest worden doorgestroomd naar een universitaire master. De ICT & Business-student heeft het idee dat de arbeidsmarkt voor IT’ers sinds het begin van het jaar duidelijk aan het verbeteren is. “Er wordt opeens weer veel meer geworven overal. Ik denk dat als ik deze zomer klaar ben met mijn studie, de situatie nog meer verbeterd is, dus ik heb alle vertrouwen in de toekomst!”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!