IT-talent: ‘Later als ik groot ben, wil ik testgoeroe worden’

3 juli 2009

Als zoon van twee IT’ers was het voor Thomas de Graaf lastig om niet in de voetsporen van zijn ouders te treden. “Het werd me met de paplepel ingegoten”, lacht hij. Na een korte flirt met de studie wiskunde op de universiteit, stapte hij over op informatica. Dit lag hem een stuk beter, maar hij was teleurgesteld dat er maar weinig ruimte was voor praktische opdrachten. Uiteindelijk stapte hij over naar dezelfde studie op hbo-niveau. “Een prima keuze”, vindt hij nu. Deze maand hoopt hij af te studeren, na zijn stage bij Sogeti.

Al tijdens zijn studie verloor hij zijn hart aan het testen. “Op een gegeven moment volgde ik een gastcollege over testen. Daar is het allemaal begonnen.” In de zomer erop las hij de ‘TMap-bijbel’ [standaard voor het testen, ontwikkeld door Sogeti] in één ruk uit. “En ik ben zeker geen liefhebber van lezen, dus dat zegt genoeg!” De Graaf heeft dan ook één grote wens: testgoeroe worden.

In het laatste blok van het derde studiejaar kwam hij in contact met Sogeti. Zijn docent, Willem Sloot, was er werkzaam en bood hem een onderzoeksopdracht aan waarop hij kon afstuderen. Vanzelfsprekend op het gebied van testen. “Testen is meer dan alleen achter de pc zitten en fouten proberen te vinden. Het draait voor een belangrijk deel om communicatie met de hele organisatie”, vertelt De Graaf enthousiast.

Bij Sogeti werkt hij in een nieuw geformeerde werkgroep aan een nieuwe standaard voor het methodisch begroten van testprojecten. “Er zijn al meerdere pogingen gedaan, maar tot nu toe tevergeefs. Iedereen hanteert zijn eigen meetlat voor het begroten van projecten, waardoor ze moeilijk te vergelijken zijn en er nauwelijks voorspellingen kunnen worden gedaan. Hierin willen wij verandering brengen, maar het zal niet van de een op de andere dag gaan”, vertelt de informaticastudent.

De workaholic, zoals hij zichzelf omschrijft, werkt in een team dat samen meer dan 140 jaar ervaring heeft binnen Sogeti. In het begin vond hij het een beetje onwennig om als volwaardige collega te worden behandeld, maar inmiddels is hij eraan gewend dat er serieus naar zijn mening wordt geluisterd.

Toch levert dit alles hem geen baan op bij Sogeti. Vanwege de economische crisis is de werving voor bepaalde functies getemperd en neemt het bedrijf geen starters aan. “Helaas werd er voor mij geen uitzondering gemaakt, al heb ik wel van de HR-manager begrepen dat als de arbeidsmarkt straks weer aantrekt, ze alsnog graag met mij in zee zouden willen gaan.” Maar tegen die tijd werkt De Graaf misschien nog wel met veel plezier bij Equens. Op 1 juli begint hij als junior tester bij het bedrijf dat het elektronische betalingsverkeer regelt in onder meer Nederland.

Toen hij enkele weken terug begon met solliciteren hield hij er rekening mee dat daar best wat tijd overheen kon gaan en dat ’ie concessies zou moeten doen op het gebied van zijn wensenlijstje. Maar dat viel erg mee. “Ik kon zelfs kiezen uit meerdere interessante aanbiedingen. Uiteindelijk is het Equens geworden, omdat het een uitdagende baan is, met interessante technologie, op slechts tien minuten fietsen van waar ik woon. Ideaal, toch?”

Doorstuderen om de crisistijd ‘uit te zitten’ vindt hij geen optie. “Je kunt beter gaan werken, ervaring opdoen. Dat is op dit moment het meest waardevol.” Maar dan moet je natuurlijk wel eerst aan de bak zien te komen als starter. Voor hem was dat in ieder geval geen probleem. De Graaf denkt dat dit komt omdat er nog steeds veel vraag is naar testers en het aanbod daarbij achterblijft. “Testen is onder ICT’ers absoluut niet geliefd en er is ook weinig aandacht voor binnen hbo- en universitaire opleidingen.” De Graaf denkt dat dit eerste komt omdat er een verkeerd beeld bestaat van wat testen inhoudt en dit laatste omdat scholen te laat inhaken op nieuwe ontwikkelingen. “Doodzonde!, zegt hij verontwaardigd.

Zie ook www.ittalentenblog.nl

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!