Loopbaan

Carriere
Opleiding

IT-studiegids TekkieWorden breidt uit naar Utrecht

Studiegids maakt alle Utrechtse IT-opleidingen op één platform inzichtelijk.

14 mei 2020

Studiegids maakt alle Utrechtse IT-opleidingen op één platform inzichtelijk.

Binnen de IT zijn ontzettend veel carrièrepaden die bewandeld kunnen worden, ieder met zijn eigen baankansen en bijbehorend opleidingstraject. Om inzichtelijk te maken welke mogelijkheden aspirerende IT'ers hebben, is begin 2019 TekkieWorden.nl gelanceerd. Deze studiegids, een initiatief van het Amsterdamse project TechConnect, is vanaf nu niet alleen in Amsterdam, maar ook in Utrecht beschikbaar. 

TekkieWorden.nl maakt per stad inzichtelijk wat het aanbod aan tech- en IT-opleidingen is. Het platform toont welke soorten IT-banen er zijn, welke carrièrepaden daarbij horen en wat de bijbehorende opleidingstrajecten kunnen zijn. Voor Utrecht zijn inmiddels ruim honderd IT-opleidingen op alle werk- en denkniveau's samengebracht. Het aanbod werd samen met de gemeente Utrecht, equensWorldline, opleidingsfonds CA-ICT, Utrechtse opleiders en de techsector is inzichtelijk gemaakt. 

“Er is veel werk in de IT-sector, ondanks de effecten van het coronavirus. TekkieWorden koppelt de vraag uit de sector en talentvolle toekomstige werknemers aan elkaar. Ook Utrechtse talenten die niet zo snel aan een carrière in de IT zouden denken", vertelt Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen gemeente Utrecht.

Scholieren jong informeren

Om Utrechters zoveel mogelijk te informeren over de mogelijkheden binnen tech, krijgen alle middelbare scholen in de stad gratis informatiepakketten vanuit TekkieWorden. Het initiatief hoopt op die manier scholieren op vroege leeftijd bekend te maken met de kansen van carrières in tech. Daarnaast verschijnt binnenkort een gamified assessment genaamd TekkieWijzer, waarmee aspirerende IT'ers hun eigen techprofiel kunnen ontdekken. 

De komende maanden wordt TekkieWorden ook voor andere steden en regio's in Nederland beschikbaar. Welke steden als eerste aan bod zijn, is niet bekendgemaakt. 

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.