Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-studiegids TekkieWorden breidt uit naar Utrecht

Binnen de IT zijn ontzettend veel carrièrepaden die bewandeld kunnen worden, ieder met zijn eigen baankansen en bijbehorend opleidingstraject. Om inzichtelijk te maken welke mogelijkheden aspirerende IT'ers hebben, is begin 2019 TekkieWorden.nl gelanceerd. Deze studiegids, een initiatief van het Amsterdamse project TechConnect, is vanaf nu niet alleen in Amsterdam, maar ook in Utrecht beschikbaar.
Klaslokaal
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

TekkieWorden.nl maakt per stad inzichtelijk wat het aanbod aan tech- en IT-opleidingen is. Het platform toont welke soorten IT-banen er zijn, welke carrièrepaden daarbij horen en wat de bijbehorende opleidingstrajecten kunnen zijn. Voor Utrecht zijn inmiddels ruim honderd IT-opleidingen op alle werk- en denkniveau's samengebracht. Het aanbod werd samen met de gemeente Utrecht, equensWorldline, opleidingsfonds CA-ICT, Utrechtse opleiders en de techsector is inzichtelijk gemaakt.

“Er is veel werk in de IT-sector, ondanks de effecten van het coronavirus. TekkieWorden koppelt de vraag uit de sector en talentvolle toekomstige werknemers aan elkaar. Ook Utrechtse talenten die niet zo snel aan een carrière in de IT zouden denken", vertelt Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen gemeente Utrecht.

Scholieren jong informeren

Om Utrechters zoveel mogelijk te informeren over de mogelijkheden binnen tech, krijgen alle middelbare scholen in de stad gratis informatiepakketten vanuit TekkieWorden. Het initiatief hoopt op die manier scholieren op vroege leeftijd bekend te maken met de kansen van carrières in tech. Daarnaast verschijnt binnenkort een gamified assessment genaamd TekkieWijzer, waarmee aspirerende IT'ers hun eigen techprofiel kunnen ontdekken. 

De komende maanden wordt TekkieWorden ook voor andere steden en regio's in Nederland beschikbaar. Welke steden als eerste aan bod zijn, is niet bekendgemaakt. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in