Loopbaan

Carriere
cybersecurity

‘IT-studenten leren te weinig over cybersecurity'

De ontwikkelingen in cybersecurity zijn niet bij te houden voor IT-opleidingen, waardoor het niveau van het onderwijs ontoereikend is.

12 december 2016

Dat bleek tijdens een debat op IT Masters 2016 in Den Haag, een evenement waar bijna afgestudeerde IT-studenten en potentiële werkgevers met elkaar in contact werden gebracht. Zowel docenten, specialisten zoals Ronald Prins van Fox-IT als de aanwezige studenten waren het erover eens dat het niveau van het onderwijs over ICT-veiligheid niet toereikend is.

“Er bestaat absoluut een tekort aan docenten op het gebied van cybersecurity,” zei Jan van den Berg, professor Cyber Security aan de TU Delft. Volgens hem zijn de ontwikkelingen zo snel gegaan, dat de kennis bij docenten onvoldoende is ontwikkeld. Het is de bedoeling dat er op korte termijn een derde studie op het gebied van IT-beveiliging wordt aangeboden aan de TU Delft, maar voldoende gekwalificeerde docenten vinden is volgens hem een grote uitdaging. "Aan het animo onder studenten ligt het niet. Het onderwerp leeft echt onder jongeren."

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!