Development

Software-ontwikkeling
Edge

IT-pro's kunnen nu ook nieuwe Edge-browser testen

Microsofts nieuwe browser met dezelfde kern als Googles Chrome nadert voltooiing.

© Microsoft
12 juli 2019

Microsofts nieuwe browser met dezelfde kern als Googles Chrome nadert voltooiing.

Microsoft heeft gisteren aangegeven dat de browser nu zo ver gevorderd is in de ontwikkeling dat IT-professionals de software aan de tand kunnen gaan voelen.

Microsoft heeft al een testversie van de Chromium-gebaseerde Edge-browser beschikbaar sinds april in het reguliere Insider-testprogramma.  Het bedrijf had echer aangegeven de zomer te gebruiken om meer functionaliteiten voor de professionele gebruiker in te bouwen in de testversie. Denk daarbij aan groepsbeleid, pdf-ondersteuning en de IE Modus, voor sites die alleen met Internet Explorer te benaderen zijn.

Microsoft kondigde eerder aan een apart 'Beta'-programma in te richten speciaal voor de professionele gebruiker, naast het Dev Channel en canary Channel binnen het Insider testprogramma, In dit nieuwe channel commiteert Microsoft zich de meest stabiele versie aan te bieden die elke zes weken een update krijgt. Dev-channel en Canary-channel krijgen respectievelijk wekelijks en dagelijkse updates en zijn daardoor minder stabiel.

Het nieuwe Beta kanaal is echter nog niet in gebruik genomen, constateert ZDNet. Microsoft heeft ook niet aangegeven wat de reden daarvan is. Mogelijk omdat er nog niet veel van de extra's klaar zijn. De IE-modus is overigens wel al klaar.

In plaats van via het nieuwe Beta-kanaal heeft Microsoft nu de 'pro-testversie' beschikbaar via zijn Dev-channel op het Insider-platform.

 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.